Kaune – šventė grupių „Apocalyptica“ ir „Metallica“ gerbėjams

Garsioji suomių violončelininkų ketveriukė „Apocalyptica“, privertusi klasikinius instrumentus suskambėti sunkiosios muzikos stiliumi, į „Žalgirio“ areną antradienio vakarą subūrė ir tikrus metalistus, ir klasikinės muzikos gerbėjus.

„Hello, Kaunas“, – su publika pasisveikino „Apocalyptica“ nariai.

„Šį vakarą čia skambės grupės „Metallica“ dainos, visiškai tokios pat, kokias mes jas įrašėme 1996 m. išleistame albume. Jūs būsite dainininkai šį vakarą. Ar esate tam pasiruošę?'' – klausė Eicca Toppinenas.         

  Ir suskambo suomius išgarsinusios grupės „Metallica“ hitų perdirbiniai. Kiekvieną kūrinį, atliekamą E. Toppineno, Paavo Lötjöneno, Perttu Kivilaakso ir Antero Mannineno lydėjo ištikimų gerbėjų plojimai.

„Apocalyptica“ nariams E. Toppinenui ir Perttu Kivilaakso į ritmą, kaip įprasta metalistams, pradėjus purtyti ilgaplaukes galvas, neatsiliko ir dalis publikos. Nepilnoje arenoje, sumažintoje pristūmus sceną, dominavo vidutinio amžiaus publika, kurią čia atginė, matyt, sentimentai pirmajam „Apocalyptica“ albumui „Plays Metallica by Four Cellos“. Juk būtent šio albumo 20-mečiui skirto grupės pasaulinio turo metu jos nariai užsuko ir į Lietuvą. Šis albumas vos per kelias dienas buvusius violončelės studentus iš Helsinkio Sibelius akademijos pavertė pasaulinio garso žvaigždėmis. „Kai leidome šį albumą, galvojome: jei kokį tūkstantį CD nupirks, bus gerai. Įvyko kiek kitaip. Ir visa tai jūsų, gerbėjai, dėka. Ačiū, kad mus palaikote“, – dėkojo E. Toppinenas.

 Tarp žiūrovų būta ir klasikinės muzikos gerbėjų, studentų. „Labai norėjau į „Apocalyptica“ koncertą, juk, galima sakyti, per šią grupę apskritai susidomėjau tokiu instrumentu kaip violončelė. „Apocalyptica“ – viena mėgstamiausių mano grupių. Dabar lauksiu savo mėgstamiausio „gabalo“ „Nothing else matters“, – po pirmosios koncerto dalies sakė Povilas Vaškevičius, Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos violončelės specialybės studentas.

„Nesu metalistė, bet man patinka ir „Metallica“, ir klasikinė muzika. Tai kaip galėčiau nedalyvauti grupės, kuri visa tai sujungia, koncerte, ypač, kai jis vyksta Kaune, visai šalia mano namų?“ – retoriškai klausė kaunietė Daiva.

Antroje koncerto dalyje prie violončelininkų prisijungė būgnininkas Mikka Sirenas, pridėjęs decibelų, žemų dažnių, kietumo ir energijos „Apocalyptica“ atliekamai muzikai.

„Šį kartą mes grojam „Metallica“ keturiese. Kitą kartą gal surengsim turą, kai grosim „AC/DC“ dviese“, – šmaikštavo P. Kivilaakso.

 Šįkart garsioji violončelininkų ketveriukė nepašykštėjo koncertų Lietuvoje. Į „Žalgirio“ areną jie atvyko po pirmadienio koncerto Vilniuje. Iš Kauno jie keliaus pas savo gerbėjus į Klaipėdą, kur laukia koncertas lapkričio 2 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūratė

Jūratė  portretas
Būtent: koncertas arenoje, o aplinka – kamerinė. Dar nebuvau buvusi tokiame koncerte, labai patiko.

Ftoras- Kaunas

Ftoras- Kaunas portretas
Ilgai ruošiausi į šį koncertą nueiti, pasikviečiau draugus ir buvo atvirai maloniai nustebinti juos visada malonu klausyti tačiau gyvai buvo jėga. Tokia kamerinė aplinka tribūnos buvo sustumtos ir metalo garsai liejosi laisvai, buvo puikus koncertas.

Saulius

Saulius portretas
Geras geras buvo
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių