Kaune startavo festivalis „Centras“

Ketvirtadienio vakarą Kaune įspūdingai startavo IX-asis Tarptautinio medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“, publiką sukvietęs į Centrinio pašto erdves.

Ketvirtadienio vakarą Kaune įspūdingai startavo IX-asis Tarptautinio medijų meno ir muzikos festivalis „Centras“, publiką sukvietęs į Centrinio pašto erdves.

Festivalis pradėjo programą instaliacijų ir video meno parodos atidarymu bei dviem audiovizualiniais pasirodymais. Parodos dalyviai – Alice Pamuk (Prancūzija), Evelina Keturakytė, Mykolė Ganusauskaitė, Marija Griniuk, Živilė Labutytė, Irina Peleckienė, MakerSpace, Mantas Kuginis – pristatė originaliomis priemonėmis įgyvendintus kūrinius. Taip pat atidarymo vakarą su gyvomis instaliacijomis pasirodė Karolina Bielskytė bei Dieter Vandoren ir Mariska De Groot iš vieno pagrindinių festivalio svečių – Olandijos menininkų kolektyvo „iii“.

Festivalis „Centras“ – vienas pagrindinių Kauno miesto nišinių ir kultūrinę dvasią reprezentuojančių renginių, prasidėjęs 2002 m. ir neužgęstantis iki šiol. Kiekvienais renginio metais siekiama pristatyti rinktinių menininkų ir atlikėjų programą bei stebinti smalsų žiūrovą originaliais kūriniais, naudojančiais naujųjų medijų technologijas.

Siekdamas būti atviros kultūros židiniu, „Centras“ renkasi miesto centrines erdves ir plečia jų galimybių ribas. Šiemet lankytojams festivalis plačiai atvėrė duris į dar neištirtas Kauno Centrinio pašto patalpas, kurias stengsis pažymėti kultūriniame miesto žemėlapyje bei sieks užmegzti netikėtą dialogą tarp modernizmo architektūros ir šiuolaikinių kūrybinės raiškos priemonių.

Iš idėjos kilęs festivalis tęsia savo tradicijas ir toliau. Praėjusiais metais paskutinis festivalio pasirodymas, vykęs legendinėje „Fluxus ministerijoje", buvo dovana miestui, o šiais metais visi festivalio renginiai yra nemokami. Prie Kauno Centrinio pašto durų festivalio lankytojai yra kviečiami ne susimokėti už įėjimą, o savo nuožiūra paremti kitų metų jubiliejinį „Centrą“.

Tarptautinis festivalis subūrė kūrėjus iš Lietuvos, Olandijos, Belgijos, Prancūzijos, Taivano ir Latvijos į tris dienas vyksiančią instaliacijų ir video meno parodos bei audiovizualinių pasirodymų programą.

Penktadienį, antrąją festivalio „Centras“  dieną, bus galima išvysti Mariskos de Groot ir Wen Chin Fu audiovizualinius pasirodymus, „Vienakojo trikampio“ muzikinį pasirodymą ir grupės „Posthumans“ audiovizualinį koncertą.

Šeštadienį parodą Kauno Centriniame pašte bus galima apžiūrėti nuo 15 val., o vakare lauks Andriaus Arutunian, Karolio Variakojo, Vytauto Oškinio, „Karaliaus miego“ bei latvio Martins Rokis audiovizualiniai pasirodymai. Trijų dienų kupiną įdomių kūrėjų programą uždarys multiinstrumentalistas DJ Patricia Kokett kavinėje „Kultūra“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių