Kaune sklando Japonijos dvasia

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Kaune vyksta Japonijos–Baltijos šalių dizaino savaitė "Made in Japan", kurios metu bus galima pasinerti į Tekančios saulės šalies kultūros įkvėptą pasaulį.

Vienas dizaino savaitės akcentų – pasaulyje jau puikiai įvertintas netradicinis audiovizualinis kūrinys "Usaginingen".

Spalio 4 d. Kauno kultūros centre "Tautos Namai" koncertuosiantys Shinichi ir Emi Hirai kūrinius atliks savo pačių kurtais instrumentais ta-co ir shibaki. Pirmajame yra sumontuota vaizdo kamera ir veidrodinis piešimo stalas, ant kurio su vandeniu maišomi dažai kuria įspūdingą reginį, naudojant projektorių matomą visiems žiūrovams. Visa tai įgarsins verpimo stakles primenantis instrumentas shibaki, kurį sudaro perkusija, būgnai ir MIDI klaviatūra.

Dėl šių netradicinių elementų ir japonams būdingos estetikos "Usaginingen" pelnė ne vieną apdovanojimą įvairiuose šiuolaikinio meno festivaliuose. Per pastaruosius kelerius metus duetas aplankė beveik 50 miestų skirtinguose žemynuose ir sužavėjo kultūros renginių lankytojus Vokietijoje, Islandijoje, Belgijoje, Kanadoje ir kitose pasaulio šalyse. Visi jie turėjo galimybę atsidurti "Usaginingen" kūrybinio proceso centre ir pasijusti neatsiejama pasirodymo dalimi.

Kartu su svečiais iš Japonijose taip pat pasirodys Eglė Sirvydytė, savuoju balsu papildysianti įmantrų "Usaginingen" performansą ir taip simboliškai išpildysianti esminę "Made in Japan" misiją – vienoje erdvėje sujungti Lietuvos ir Japonijos kūrybinį potencialą.

Spalio 5 d. "Talent Garden" Kaune susitiks norintys užmegzti ryšius Japonijoje ir pasidalyti tam reikalingais kontaktais. Spalio 7–8 d. Vilniuje, "Menų spaustuvėje", vyks tarptautinė kūrybinių industrijų konferencija, kurioje patirtimi dalysis verslo atstovai, dizaineriai, architektai, medijų kūrėjai ir visi besidomintieji tarptautiniu bendradarbiavimu bei plėtra į Japonijos ar kitų Azijos šalių rinkas.


Kas? "Usaginingen" ir E.Sirvydytės projektas.

Kur? Kauno kultūros centre "Tautos namai".

Kada? Spalio 4 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių