Kaune skambėjo balsas, kuriam nėra lygių

Balsas, kuriam popmuzikos pasaulyje turbūt nėra lygių, pirmą sykį gyvai skambėjo Lietuvoje. Šįvakar Kauno „Žalgirio“ arenoje koncertavo viena populiariausių visų laikų atlikėjų – amerikiečių dainininkė Mariah Carey, gerokai patampiusi iš prigimties ramių lietuvių nervus.

Rizikavo sukelti riaušes

Tyčia ar ne, garsioji diva šeštadienio vakarą išbandė Lietuvos gerbėjų kantrybę, mat jos pasirodymo teko laukti ilgiau nei valandą. Nekantraujanti publika plojo, šaukė, švilpė, tačiau tai negelbėjo. Neoficialiomis žiniomis, likus maždaug pusvalandžiui iki skelbtos koncerto pradžios, M. Carey privačiu lėktuvu dar skrido į Kauną. 

Vis dėlto mažiausiai 50 eurų už bilietą sumokėję žiūrovai riaušių nesukėlė ir pagaliau išvydo dievaitę, kuri buvo įnešta gulinti ant prabangios sofos.

„Tiek vėlavo, o net į sceną pati užlipti negali“, – pusiau juokais, pusiau rimtai leptelėjo vienas vyras.

„Žiūrėk, tikriausiai buvo verta laukti“, – susižavėjusi tarstelėjo mergina, kuri prieš akimirką garsiai plūdo vėlavimo rekordus mušančią dainininkę.

Žvaigždė tebešviečia ryškiai

„Kaip gyvenate? Atrodo, šiandien esu Lietuvoje“, – dairydamasi apypilnėje arenoje angliškai paklausė M. Carey, o žiūrovai, rodos, atleidę nuoskaudą, džiūgaudami suūžė. Į pasaulinį turą „The Sweet, Sweet Fantasy Tour“ išsiruošusiai dainininkei tai gera geografijos pamoka. Ketvirtadienio vakarą ji dainavo Rygoje, o prieš tai – Taline.

46-erių metų scenos žvaigždė, jau ketvirtį amžiaus žavinti milijonus klausytojų, tebešviečia ryškiai. Nuo jos balso, kuris apima penkias oktavas, šiurpsta oda, o putlus kūnas, įspraustas į žėrinčią suknelę, vis dar atrodo gundančiai. Savo blizgius apdarus atlikėja per pusantros valandos pakeitė penkis kartus. Tačiau ir jų garsenybei maža. 

„Ar čia yra gerų parduotuvių, kad galėčiau apsipirkti?“ – juokdamasi publikos paklausė ji. „Taaaip!“ – nuaidėjo atsakymas.

Tačiau šešiems šokėjams, kurie dar labiau įkaitino seksualų šou, drabužiai nerūpėjo. Apsinuoginę vyrukai, demonstruodami pūpsančius raumenis, pasistengė, kad nuo jų būtų sunku atplėšti akis. 

Labai laimingas lietuvis

Nuo pirmos minutės dėmesį prikaustęs koncertas pateikė daugiau netikėtumų. Legendinės grupės „Jackson 5“ dainą „I'll Be There“ Mariah atliko su gerai žinomu ritmenbliuzo atlikėju Trey Lorenzu. Tuo metu ekranuose mirgėjo prieš septynerius metus mirusio Michaelo Jacksono, kuris dar vaikystėje sudainavo šio kūrinio originalią versiją, nuotraukos. 

Kita jautri akimirka atėjo išvydus nufilmuotą taip pat nepakartojamą Whitney Houston, su kuria Mariah įrašė garsią dainą „When You Believe“ animaciniam filmui „Egipto princas“.

Bent vieną dainą M. Carey skyrė vaikams – dukart išsiskyrusi moteris augina dvynukus Monroe ir Moroccaną, kurie netrukus švęs penktąjį gimtadienį. Juos mylinti mama pasiėmė į šias gastroles.

Švelnias balades vėl keitė erotika. Gundytoja Mariah turbūt ilgai sapnuosis vienam lietuviui. Ant kėdės scenoje pasodintam ir iš laimės kalbos dovaną praradusiam vaikinui ji sušoko viliotinį, saldžiai dainuodama „Touch My Body“.

Pagundai pasiklausyti superžvaigždės neatsispyrė nemažai lietuviškos muzikos padangės šviesulių – Donatas Montvydas, Jazzu, Karina Krysko, Neringa Šiaudikytė, Rūta Ščiogolevaitė, Violeta ir Vilius Tarasovai.

Nepailstanti rekordininkė

Garsiausius hitus „Hero“ ir „Without You“ išgirdusi publika svaigo iš džiaugsmo, bet, kaip bebūtų keista, nereikalavo jų pakartoti. Guinnesso rekordų knygoje „neprilygstama lakštingala“ vadinama atlikėja ypatingai didelio raginimo sugrįžti į sceną neišgirdo, nes minia puolė lenktyniauti, kas greičiau prasibraus pro arenos duris.

Nežinia, kada vėl Lietuvoje regėsime tokio kalibro atlikėją. Per 220 milijonų parduotų įrašų, net 19 „World Music Awards“ apdovanojimų, penkios „Grammy“ statulėlės. M. Carey pasiekimų sąrašą būtų galima vardyti ilgai. Pavyzdžiui, 1996 m. visi 150 tūkstančių bilietų į tris jos pasirodymus didžiausiame Tokijo stadione buvo parduoti greičiau nei per valandą – taip buvo pagerintas grupės „The Rolling Stones“ rekordas. 2000 m. „World Music Awards“ ceremonijoje Mariah už daugiausiai parduotų įrašų buvo paskelbta populiariausia tūkstantmečio atlikėja. 2003 m. televizijos kanalas MTV jos balsą išrinko geriausiu pasaulyje.

Pernai M. Carey tapo pirmąja Vakarų atlikėja, surengusia net penkis iš eilės koncertus Kinijos stadionuose. Jos garbei atidengta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje.

Šįmet dainininkė išleido geriausių dainų albumą „#1 to Infinity“, kuriame – net 18 dainų, pasiekusių pirmąją vietą JAV topuose. Šiuo rezultatu Mariah pralenkė visus solo atlikėjus ir nusileidžia tik muzikos milžinams „The Beatles“.

Atsivežė net baldus

Iš Kauno dainininkė keliaus į Lenkiją, vėliau koncertuos Vokietijoje, Italijoje, Šveicarijoje, kitose šalyse. Gali būti, kad ten, kaip ir Lietuvoje, jai skirtas kambarys užkulisiuose bus paruoštas anksčiau atvykusių asistentų – jie atgabens viską, nuo baldų ir šviestuvų iki sienų apmušalų, kad M. Carey jaustųsi kaip namie. 

Persirengimo kambariui, kurį „Žalgirio“ arenoje sergėjo nemenka apsauga, buvo paprašyta parūpinti dainininkės mėgstamų gėlių – baltų orchidėjų ir rožių. 

Renginiui reikalingas dekoracijas ir aparatūrą į Lietuvą iš Latvijos atvežė aštuoni vilkikai. Septyniais autobusais atvyko 80 gastrolėse dalyvaujančių žmonių – nuo muzikantų ir šokėjų iki vadybininkų, garso technikų ir stilistų.

Paprastai su įnoringomis garsenybėmis keliauja ir jų asmeniniai virėjai, tačiau M. Carey pasitikėjo vietinių šefų gabumais. Dainininkės ir visos jos komandos maitinimu rūpinosi vienas Kauno restoranų.

Buvo paruoštas įspūdingas valgiaraštis, į kurį vakarienei įtraukta antiena, marinuota raudonajame vyne, otas su šampano padažu ir daugybė kitų skanėstų, antai, pyragėliai su karamelizuotomis spanguolėmis. Įdomu, kad milijonierė, kuri ketina tekėti trečiąkart, šį sykį – už australų milijardieriaus Jameso Packerio, pageidavo ne tik brangaus Kalifornijos vyno, bet ir pieno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad

tai kad portretas
jai atrodo su atmintim prastai. Pamiršo sijoną užsisegti.

be abejo

be abejo portretas
buvo ir nesklandumu-koncertas velavo 1 val 10 min.prasidejo 21.10,kedes parteryje buvo plastmasines..tarpai tarp eiliu neatitiko higienos normu,ziurovai mazai plojo,pakartojimu nebuvo,kaip ir dainuijanciu kartu.,laimei,kad jacson neatvaziuos ir sklandziai grazino bilietus,ko gero veluotu 2 val.... kazkodel zalgirio arenoje NEVELAVO S.BRAITMAN[KURIOS BALSAS SUPERINIS].ENERGINGASIS ROBBIE WILLIAMSAS IR KITI, TIESA DAR VIENA 2014 M KYLE MINOGUE-VELAVO 1 VAL.

...

... portretas
o jau slaunys storos :D
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių