Kaune – muzikinė kelionė per metų laikus: stebins unikalus duetas

  • Teksto dydis:

Ką tik nušurmuliavusios metų sandūros šventės priminė lėtos gyvenimo tėkmės gėrį. Stabtelėti, užsimerkti ir pasinerti į stebuklingą bei amžinai gyvą Antonio Vivaldi ciklą "Metų laikai" kviečia ir puikių muzikančių duetas "D'dress duo".

Per vieną valandą išgyventi nuostabiausias keturių sezonų akimirkas kviečia smuikininkė Viktorija Čepinskienė ir pianistė Giedrė Špečkauskaitė, perteiksiančios paties kompozitoriaus parašytų sonetų nuotaikas.

V.Čepinskienė – tarptautinių konkursų laureatė, koncertavo su Lietuvos valstybiniu, Novosibirsko simfoniniais, Šiaulių, Klaipėdos kameriniais, "Camerata Palatina Vilnensis" ir kt. orkestrais. Smuikininkė koncertuoja kaip solistė, taip pat kartu su trio "14 stygų" bei kitais atlikėjais.

G.Špečkauskaitė dalyvavo ir pelnė prizines vietas įvairiuose tarptautiniuose konkursuose. Šiuo metu pianistė dirba maestro Vladimiro Prudnikovo vokalo klasėje, koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje.

Mintis groti duetu muzikantėms kilo, pačių teigimu, vaikštinėjant Laisvės alėjoje su savo atžalomis. "Sutapo supratimas apie muziką, požiūris, užsimezgė ir artimas asmeninis ryšys, tad pradėjome sėkmingai muzikuoti kartu. Jau rengiame ir kitą programą, su kuria taip pat ketiname apkeliauti Lietuvą", – bičiuliškų ir profesinių santykių darna džiaugėsi V.Čepinskienė.

Neseniai duetas grįžo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Koncertinis turas, prasidėjęs Čikagoje, nusidriekė iki Niujorko. Atlikėjos džiugino Amerikos lietuvių bendruomenių klausytojus A.Vivaldi "Metų laikų" programa Klyvlende, Indianapolyje, Filadelfijoje, Harforde ir kitur. Čikagoje, Niujorke skambėjo ir smuikininko Vilhelmo Čepinskio sukurta, žmonai dedikuota Arija smuikui ir orkestrui.


Kas? Kamerinės muzikos koncertas "Metų laikai".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Sausio 26 d. 17 val



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių