Kaune kuriantis prancūzų dailininkas siūlo pabūti arčiau dangaus

  • Teksto dydis:

Galerijoje POST atidaryta Kaune gyvenančio prancūzų dailininko Gilles Vuillard'o personalinė paroda "Debesys".

Prieš kelerius metus atkreipęs dėmesį į unikalų Kauno paveldą – Žaliakalnio medinukus ir juos įamžinęs savo kūriniuose, šiandien G.Vuillard'as pristato kitokius darbus. Parodoje – urbanistiniai paveikslai, kuriuos dailininkas nutapė Niujorke.

Anot G.Vuillard'o, jie atspindi galerijos unikalumą. POST galerija – kitokia nei kitos galerijos Lietuvoje. Ji turi didelę erdvę. "Tai urbanistinė galerija, panaši į galerijas esančias Soho rajone Niujorke. Kaip ir Soho galerijos, ši turi perspektyvą, nes yra ketvirtame aukšte", – paraleles įžvelgė dailininkas.

Būdami galerijos patalpose esame arčiau dangaus, sako jis, todėl parodoje pristatomi kūriniai apie visatą ir keli videodarbai – abstraktūs, sukeliantys kito pasaulio įspūdį.

Abstrakcijų, anot G.Vuillard'o, apskritai apstu šių dienų pasaulyje. "Keista, kad šiais globalizacijos laikais vis dar atsiranda žmonių galvojančių, kad yra kultūriniai centrai, miestai. Tiesa ta, kad viskas priklauso ne nuo vietos, bet nuo publikos, – sako dailininkas, prisiminęs tautiečių reakciją į jo sprendimą pasilikti Kaune. – Būti menininku Lietuvoje yra nuostabu, nes tai iššūkis!"

Kūryba ir gyvenimas svečioje šalyje – tik vienas iš iššūkių, kuriems ryžosi prancūzas, prisipažinęs, kad nenori apsistoti tik ties tapyba.

"Kuriu muziką, rašau poeziją, tapau, filmuoju videofilmus. Noriu būti universaliu: skaitydamas literatūrą, noriu rašyti. Klausydamas muzikos – ją rašyti ir taip toliau. Galbūt tiesiog esu smalsus", – užmojais dalinasi menininkas. Tapti štampų belaisviu jam esą daug blogiau nei galimybė gilinantis į vieną meno sritį tobulinti savo gebėjimus.


Kas? G.Vuillard'o personalinė paroda "Νεφέλαι / Nephelai / TheClouds / Debesys".
Kur? Galerijoje POST (Laisvės al. 51a).
Kada? veikia iki lapkričio 15 d.


Šiame straipsnyje: parodarenginiai Kaunemenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių