Kaune koncertuos roko ambasadoriai „Scorpions“

  • Teksto dydis:

2016-ųjų pradžioje į Lietuvą sugrįš viena garsiausių roko grupių pasaulyje „Scorpions“. Grupė, švenčianti savo veiklos 50-metį, Lietuvoje surengs pasaulinio turo „50th Anniversary“ koncertą.

Kitų metų vasario 24 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame „Scorpions“ koncerte skambės dainos iš naujausio albumo „Return to Forever“. Savo aštuonioliktą studijinį albumą grupė išleido 2015 m. vasarį. 

Po penkerių metų pertraukos pasirodžiusiame albume „Return to Forever“ skamba  seniau įrašytos, bet nepublikuotos dainos ir nauji kūriniai. Albume tiek daug energijos, kad sunku patikėti, jog „Scorpions“ švenčia penkiasdešimtą gimtadienį. „5 ir 0 yra šlykštūs skaičiai,“ – sako Klausas Meine, grupės vokalistas. „Bet mes jais didžiuojamės. Vos kelios grupės pasaulyje gali pasigirti atšventusios tokį jubiliejų. Nesijaučia, kad grojame tiek ilgai ir, manau, mūsų fanai, ypač jaunoji karta, mato ir jaučia, kad „Scorpions“ yra gyva atrakcija ir nori būti mūsų roko vakarėlių dalimi. Širdyse mes vis dar labai jauni.“

Per savo muzikinę karjerą pardavę daugiau kaip 100 mln. albumų ir pelnę daugybę apdovanojimų, tarp kurių ir keli „World Music Awards“, „Scorpions“ laikoma viena geriausių ir ilgiausiai egzistuojančių roko grupių muzikos istorijoje.  Žurnalas „Rolling Stone“ juos vadina „sunkiojo metalo herojais“, MTV – „roko ambasadoriais“. Pusę amžiaus karaliavę viso pasaulio radijo stočių topuose „Scorpions“ hitai daugiau kaip 200 kartų tapo auksiniais ir platininiais.

„Scorpions“ istorija prasidėjo 1965-aisiais, kai Rudolfas Schenkeris, būdamas vos 16-os, nusprendė sukurti grupę. Pradžioje grupė grojo sunkųjį roką, debiutinis jų albumas „Lonesome Crow“ buvo išleistas 1972 m. 1978 m., įvykus pokyčiams grupės sudėtyje, „Scorpions“ skambesys tapo melodingesniu sunkiuoju metalu, sumiksuotu su lyriškomis roko baladėmis. Per kitą dešimtmetį „Scorpions“ pelnė kritikų pripažinimą, grupės albumai „Animal Magnetism“, „Blackout“, „Love at First Sting“, „World Wide Live“ ir „Savage Amusement“ sulaukė didžiulės komercinės sėkmės. Geriausiai parduodamu „Scorpions“ albumu tapo „Crazy World“, kuriame skamba ir viena populiariausių grupės baladžių „Wind of Change“. Sukurta po Berlyno sienos griūties ši daina tapo Šaltojo karo pabaigos himnu ir vienu geriausiai pasaulyje parduodamų singlų.

„Mes paruošėme visiškai naują programą,“ – paklaustas apie tai, ko gali tikėtis grupės gerbėjai „50th Anniversary“ turo koncerte, sako K. Meine. „Bus visko, nuo vintažinių „Scorpions“ dainų iki naujausių kūrinių iš albumo „Return to Forever“. Dalyje  koncerto nusikelsime į septyniasdešimtuosius – manau, ypač tie, kas klausosi „Scorpions“ nuo pradžių, mėgausis tokiomis dainomis kaip „Steamrock Fever“, „Top Of The Bill“ ar „Speedy‘s Coming“. Tai puikus šou, su kuriuo jau apkeliavome daugybę pasaulio šalių ir panašu, kad fanams jis tikrai patinka.“ 


Šiame straipsnyje: scorpionsmuzikakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

to R

to R portretas
I turus pasižiūrėk, tada vapėk nesąmones. Amerikoje vien kokie 20 kocnertų.

R

R portretas
Niekur jau nebekviecia, tai sugalvojo Lietuvoje prasisukti...

Vania

Vania portretas
Atsisveikinimo koncertas numeris 5?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių