Kaune – fortepijono romantiko viešnagė

  • Teksto dydis:

Tikruoju fortepijono poetu vadinamas pianistas Andrew Tysonas atvyksta į Lietuvą.

Naujosios muzikų kartos kvietimu į Lietuvą tiesiai iš Niujorko atvyksiantis atlikėjas pristatys neįprastą, kupiną ispaniškų ritmų ir aistrų programą ir pakvies mintimis nusikelti į saulėtą Ispaniją.

Pianistas A.Tysonas – klasikinės muzikos pasaulyje gerai pažįstamas atlikėjas, sužavėjęs klausytojus savo individualiu grojimo stiliumi, išskirtiniu talentu ir charizma bei meile romantinei muzikai. Apdovanotas pirmąja vieta Géza Anda konkurse Ciuriche 2015 m.,  taip pat gavęs ir Publikos prizą, šiandien pianistas koncertuoja pagrindinėse užsienio scenose. Jam plojo tokiose prestižinėse salėse kaip garsioji klasikinės muzikos centru laikoma Niujorko "Carnegie Hall", Briuselio "BoZar", Ciuricho "Tonhalle", Lincolno centre, Londono "Wigmore Hall" susirinkusi publika. Jo muzikavimu žavėjosi Liucernos, Dubrovniko Tarptautinio Majamio fortepijono festivalių auditorija.

A.Tysonas yra Tarptautinio "Leeds" pianistų konkurso laureatas bei šiame konkurse apdovanotas "Terence Judd-Hallé Orchestra" prizu. Pianistas nuolat bendradarbiauja su Nacionaliniu Belgijos simfoniniu, Šiaurės Karolinos simfoniniu, SWR Štutgarto simfoniniu, St.Luke’s simfoniniu ir kitais orkestrais. Šį sezoną atlikėjas užbaigs su Haydno filharmonijos orkestru ir pasirodymu žymiojoje Vienos "Konzerthaus" salėje bei su "Orchestra della Svizzera italiana", diriguojamu Vladimiro Aškenazio.

Pianistas kilęs ne iš muzikantų šeimos, tačiau jo meilę muzikai ir fortepijonui sužadino būtent tėvai. Savo kaip pianisto karjerą atlikėjas pradėjo palyginti vėlai – būdamas penkiolikos.

"Dėl tokios vėlyvos pradžios aš džiaugiuosi, nes į šį kelią atėjau pats, savo sąmoningu pasirinkimu, būtent tuomet, kada jaučiausi tam subrendęs. Todėl pradėjęs aktyviai koncertuoti jaučiau didelę laisvę ir mėgavimąsi muzika bei kūryba", – apie savo kelio pradžią pasakoja atlikėjas.

A.Tysonas studijavo Šiaurės Karolinos universitete, vėliau studijas tęsė "Curtis" muzikos institute. Magistro studijas baigė Juilliardo mokykloje Niujorke, laimėdamas prestižinį Gina Bachauer pianistų konkursą ir gaudamas Arthuro Rubinsteino prizą.

Koncerte Kaune skambės kompozitorių Domenico Scarlatti, Federico Mompou, Maurice'o Ravelio, Isaaco Albénizo, Franzo Liszto kūriniai.


Kas? Koncertas "Fortepijono romantikas".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Vasario 22 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių