Kaune – Europos kultūros sostinės forumas „Palikimas“

  • Teksto dydis:

Kaune ketvirtadienį vyks Europos kultūros sostinės forumas, jo tema – „Palikimas“.

Jame dalyvaus kultūros lauko profesionalai, tyrėjai, svečiai iš kitų Europos kultūros sostinių, skelbia organizatoriai.

Renginyje bus kalbama apie tai, kaip projektas Europos kultūros sostinės projektas keičia miestus ir kokio kultūrinio palikimo gali tikėtis miesto ir šalies gyventojai.

Anot „Kaunas 2022“ programos vadovės ir Europos kultūros sostinės forumo kuratorės Anos Kočegarovos-Maj, ne vienerius metus vykstantis renginys – itin svarbi ir reikalinga platforma, kuria naudojasi ir kiti Europos kultūros sostinės miestai.

„Forumo idėja kilo dar tik rašant Europos kultūros sostinės paraišką – tuomet kaip niekada rūpėjo mokytis iš kitų šalių patirčių, kultūrinių projektų. Mūsų tikslas buvo sukviesti kultūros sektoriaus lyderius, kolektyviai tobulėti, ieškoti mūsų Kultūros sostinių vizijos, ilgalaikių projektų paslapčių. Supratome, kad forumas tapo Kultūros sostinių inovacija, būtina visiems organizatoriams“, – teigė organizatorė.

Forumą apibendrinančiose diskusijose dalyvaus ir Kultūros ministerijos atstovai bei „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Forumas vyks „Žalgirio“ arenos amfiteatre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ernestas.

Ernestas. portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos Velnio išpažntojai, veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys. Gintautas Žaliagiris, Aloyzas Venckus. Valdas Adamkus, Andrius Kubilius. Danguolė Šermukšnienė. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių