Kaunas laukia pasaulį stulbinančios Rusijos čiuožėjos pasirodymo

  • Teksto dydis:

Dailiojo čiuožimo pasaulis ūžia – dar visai jaunutė Rusijos čiuožėja Aleksandra Trusova atlieka keturgubus šuolius. Į rusę krypsta milžiniškas dėmesys – naujoji jos sezono programa yra tiesiog sensacinga. Jeigu A.Trusova rugsėjį atvyks į Kauną, fantastišką jos talentą pamatyti galės ir visi dailiojo čiuožimo gerbėjai Lietuvoje.

14-metė jau dabar galėtų nušluostyti nosį geriausioms pasaulio čiuožėjoms ir laimėti bet ką – pasaulio, Europos ar net olimpines žaidynes. Tai, ką ji pademonstravo uždarose Rusijos rinktinės varžybose, šokiravo daugelį. Iki šiol tik vienai čiuožėjai apskritai yra pavykę atlikti keturgubą šuolį varžybų metu. Keturgubų šuolių puslapį moterų čiuožime 2002 m. pasauliojaunimo Grand Prix finalo metu atvertė Japonijos čiuožėja Miki Ando. A. Trusova tapo pirmąją mergina ne tik pakartojusia Miki Ando žygdarbį, tačiau varžybų metu pirmą kartą atlikusi du skirtingus keturgubus šuolius. O šį sezoną A.Trusova į savo programą įtraukė jų net tris! Mažai pasaulyje vyrų tą sugeba – keturiolikmetė rusė sėkmingai atlieka net ir patį sudėtingiausią čiuožimo elementą – keturgubą lutzo šuolį.

Per savo programą, kuri buvo patalpinta socialiniuose tinkluose, A.Trsuvova atliko du keturgubus tulupo ir vieną keturgubą lutzo šuolį. Dailiojo čiuožimo gerbėjai iškart sureagavo audringai – iki šiol oficialiose varžybose nė viena moteris nėra atlikusi techniškai sunkiausio keturgubo lutzo. Dar niekada moterų programose niekas nematė ir trijų keturgubų šuolių.

Dailiojo čiuožimo aukso gysla – sunku net patikėti, kaip vienoje vietoje Rusijoje prasiveržia ledo talentai. Sočio olimpinėse žaidynėse sužavėjusi Julija Lipnitskaja, rekordus raškiusi Jevgenija Medvedeva, netikėtai ją pranokusi Alina Zagitova. Šalią jų užaugo ir A.Trusova. Jai dar tik 14-ka, bet jau dabar ši mažylė (jos ūgis 1,50 cm) išdarinėja tai, ko dar niekas moterų čiuožime per visą istoriją nesugebėjo padaryti.

Ta pati Rusijos vieta, tas pats ledas ir ta pati trenerė Eteri Tutberidze į pasaulį atveda ryškiausias pasaulio čiuožėjas.

Pernai būdama vos 13-os, A.Trusova tapo pirmąją moterimi čiuožėja, per varžybas atlikusia du keturgubus šuolius – tulupą ir Salchovą. Ji užtikrintai triumfavo ISU „Grand Prix“ finale. Šios merginos dominavimo laukiama ir šį sezoną. Ji dar per jauna, kad galėtų varžytis suaugusiųjų arenoje, bet akivaizdu, kad savo sensacingą istoriją ji pratęs besivaržydama su jaunėmis.

Vien jau pernai vietiniame čempionate pasiektas A.Trusovos įvertinimas siekė 225, 25 balo, o tai jai Pjongčango olimpiadoje būtų garantavę ketvirtają vietą.

Dailiojo čiuožimo jaunimo varžybos šį sezoną bus išskirtinės ir sulauks ypatingo dėmesio. Ten, kur pasirodys rusė Aleksandra Trusova, ten nukryps visų šios sporto šakos gerbėjų žvilgsniai. Viena iš tokių vietų bus ir Kaunas. Jau mažiau nei po mėnesio Lietuvoje pirmą kartą istorijoje bus rengiamas ISU „Grand Prix“ etapas ir vardiniame sąraše yra įrašyta A.Trusovos pavardė.

„Amber Cup“ pavadintos varžybos didžiausioje Lietuvos Kauno „Žalgirio“ arenoje bus surengtos rugsėjo 6-8 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regina

regina portretas
lauksim
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių