„Kaunas Jazz“ startavo koncertu autobusų stotyje

Festivalis „Kaunas Jazz“ startavo koncertu autobusų stotyje. Šią  vietą  miesto menininkai pamėgo kaip alternatyvą tradicinėms koncertinėms erdvėms.

Sausakimšoje Kauno autobusų stoties laukiamojoje salėje skubančių į savąjį autobusą ketvirtadienio vakarą buvo vos vienas kitas. Dauguma – tų, kurie atėjo pasiklausyti muzikos. Netrukus visų dėmesį prikaustė scenoje pasirodžiusi Kotryna Juodzevičiūtė.

Vilnietė TV projekto „Lietuvos balsas 2015“ laimėtoja ne kartą yra prisipažinusi geriausiai besijaučianti atlikdama džiazą. Solistė pasirodė su grupe – „Kotryna Juodzevičiūtė Collective“, kurioje subūrė savo bendražygius muzikantus (pianistas Artūras Daunys, saksofonistas Karolis Šarkus, gitaristas Dominykas Norkūnas, bosine gitara grojantis Ernest Germanovič ir būgnininkas Jonas Filmanavičius) tam, kad kartu su jais atliktų savo mėgstamą muziką.

Netradicinė erdvė festivalio atidarymui pasirinkta neatsitiktinai – jo organizatoriai taip nori dar kartą pabrėžti, kad „Kaunas Jazz“ – jau seniai ne tik Kauno, bet visos Lietuvos džiazo gerbėjų festivalis.

„Startui pasirinkdami autobusų stotį, mes norime atkreipti dėmesį į tai, kad šiemet festivalio koncertai vyks net šešiuose miestuose: ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Panevėžyje, Elektrėnuose, Jurbarke, Palangoje. Mūsų koncerus šiuose miestuose lengviausia pasiekti autobusais“, – šyptelėjo festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Didžiausio džiazo festivalio Lietuvoje „Kaunas Jazz 2018“ organizatoriai siūlo naujų ir išskirtinių erdvių, profesionalių atlikėjų pasirodymų ir naktinių džiazo vakarėlių iki paryčių.

28-asis „Kaunas Jazz“ balandžio 19-30 d. kviečia mėgautis džiazo skambesiu bei ritmais. Penktus metus iš eilės Kauno centrinėse miesto gatvėse džiazo ritmais ir išskirtiniais atlikėjų pasirodymais ir vėl džiugins nemokami koncertai bei tūkstantinės auditorijos kasmet sulaukiantis projektas „Džiazo gatvė“. Šiais metais organizatoriai pasiūlys daugiau nei 20 nemokamų koncertų Kaune.

Balandžio 27-28 d. festivalio Lauko scenoje yra suplanuoti net keturi koncertai. Lauko scena dėl Vienybės aikštės rekonstrukcijos šiemet persikelia į Laisvės alėją prie fontano. Tarp kitų atlikėjų, čia pasirodys ir jaunų vaikinų orkestras „Rakija Klezmer Orkestar“. Balkanišką, čigonišką ir litvakišką klezmerį grojantys atlikėjai žada supažindinti su pasaulietinės žydiškos muzikos kryptimi, kuri Lietuvoje po Antrojo pasaulinio karo beveik išnyko.

„Kaunas Jazz 2018“ lankytojų taip pat laukia praplėstos naktinės programos erdvės. Festivalio grebėjų laukia įspūdingi naktiniai džiazo muzikos vakarėliai klube „Renginių Oazė“ ir „Volfo Engelman Studijoje“. Viso festivalio metu džiazo gerbėjams bus pasiūlyta daugiau nei 20 nemokamų išskirtinių muzikinių projektų ir atlikėjų pasirodymų ne tik tradicinėse, bet ir naujose Kauno miesto erdvėse.

Balandžio 30-ąją Kauno „Žalgirio“ arenoje pirmą kartą Lietuvos scenoje suspindės viena ryškiausių šių dienų britų soulo ir ritmenbliuzo vokalisčių Laura Mvula. Išskirtiniu talentu garsėjančios dainininkė pasirodymas bus didžiausias 28-ąjį kartą rengiamo festivalio pavasario sezono renginys, kuriuo taip pat bus paminėta ir Tarptautinė džiazo diena.

Visa festivalio programa – www.kaunasjazz.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

puiku

puiku portretas
gerai,kad Kaune yra kur nueiti-i kulturinius renginius 20d siandien einame i premjera Radvila Perkunas 21d koncerta LORDS of the sounds 22d spektaklis KAIP ATSIKRATYTI DRAUGO

komedija

komedija portretas
Tikrai...Vyti tuos "bonkininkų" partijos kadrus iš Kauno! Beje, šventė prasidėjo baikerių motociklų gausmu. Iš Rotušės aikštės motociklų kolona triukšmingai atvyko į Kauno autobusų stotį." Pagalvojau, kad dalis "kamuolių" motociklais sprunka iš Kauno, o čia pasirodo, jog džiazo mylėtojų padavė.

NU nu

NU nu portretas
galėjo auksiniam tualėte
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių