„Kaunas Jazz“ gerbėjus stebins ir rudenį

Visą vasarą džiazo muzikos mylėtojus džiuginęs "Kaunas Jazz" vasaros koncertų ciklas baigiasi. Paskutiniuosius sezono akordus Senamiestyje sugros visiems puikiai pažįstamas Steponas Januška su grupe "JazzWay".

Kasmet vykstantis festivalis "Kaunas Jazz" vasaros sezono renginiams į Kauno senamiestį sukviečia atlikėjus iš įvairiausių pasaulio kampelių.

"Pernai vasarą publika turėjo galimybę klausytis daugiau atlikėjų iš užsienio šalių, šiemet siūlėme daugiau lietuvių", – sako festivalio "Kaunas Jazz" meno vadovė Indrė Jučaitė.

Tad ir lietuvių kvintetas "JazzWay" užbaigti sezoną yra pasirinktas ne veltui. Kolektyvo atlikėjus – vokalistą S.Janušką, saksofonininką Algį Kilį, pianistą Arnoldą Jankūną, bosistą Paulių Stonkų bei būgnininką Mykolą Eivą buvo galima išvysti viename iš 2012 m. "Kaunas Jazz" festivalio renginių, kuriame jie pelnė itin daug klausytojų simpatijų. Nenuostabu, kad būtent šis publikos mėgstamas  kolektyvas ir baigs  vasaros koncertų ciklą.

"Neskirstau publikos, džiazą mylintys žmonės visur panašūs, juos vienija ta pati muzika. Bet Kaune tradicija tapusiame renginyje "Kaunas Jazz" yra labai malonu groti", – sakė būsimojo koncerto laukiantis S.Januška.

Žinomas vokalistas į sceną kops su dviem džiazo mėgėjams gerai pažįstamais atlikėjais. Saksofonininkas A.Kilis yra dalyvavęs daugelyje prestižinių džiazo festivalių Vakarų Europoje bei visuose Lietuvoje rengiamuose šio žanro festivaliuose. Dar vienas patirties nestokojantis "JazzWay" narys – pianistas A.Jankūnas, kuris džiazo scenoje kaip žuvis vandenyje jaučiasi jau du dešimtmečius. Kartu su pripažintais meistrais kolektyve grojantys jaunesni muzikantai P.Stonkus ir M.Eiva – nuolatiniai įvairių džiazo projektų dalyviai, jau spėję atkreipti muzikos mėgėjų dėmesį.

Sėkmingai vasaros sezoną bebaigiantis "Kaunas Jazz" renginių ciklas žada ir toliau stebinti bei džiuginti savo gerbėjus. Ši pabaiga žymi ir naują pradžią.

"Tai tik mūsų vasaros koncertų užbaigimas, lauksime rudens", – naujiems muzikiniams atradimams nuteikia festivalio "Kaunas Jazz" įkūrėjas Jonas Jučas.


Kas? Vasaros džiazo koncertas su "Jazzway".
Kur? Kauno senamiesčo kiemelyje (Rotušės a. 29)
Kada? rugpjūčio 29 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių