„Kaunas Jazz“ festivalyje – 26 nemokami koncertai ir 40 tūkst. lankytojų

Artėjančiam festivaliui „Kaunas Jazz“ besirengiantys organizatoriai tikisi, kad šiemet tradicinis renginys sutrauks apie 40 tūkst. džiazo mėgėjų.

Iki festivalio "Kaunas Jazz" liko beveik mėnuo. Šiandien festivalio rengėjai atskleidė, kad klausytojų laukia ir išskirtiniai muzikos eksperimentai.

Jau greitai

Festivalis "Kaunas Jazz" Kaune ir už jo ribų prasidės balandžio 21 d. ir tęsis iki mėnesio pabaigos.

"Džiugu matyti, kad "Kaunas Jazz"  yra gyvas užkratas, priverčiantis miestą džiazuoti. Festivalio metu Kaunas išlaisvėja. Smagu, kad plečiasi ir festivalio geografija, nes tai  gero produkto eksportas, o kartu ir Kauno populiarinimas kitur", – teigė Kauno vicemeras Simonas Kairys.

"Mano žiniomis,  "Kaunas Jazz" yra didžiausias džiazo festivalis Lietuvoje ir šiek tiek už jos ribų. Galima sakyti, kad net didžiausias Baltijos šalyse. Šiemet programoje – 37 renginiai, kurie atitiks įvairų klausytojų skonį", – kalbėjo festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Šiemet džiazo mėgėjai galės pasimėgauti 26 nemokamais koncertais. Daugiausia koncertų vyks Kaune, tačiau nepamiršti ir kiti Lietuvos miestai ir miesteliai: Žasliai, Raudondvaris, Jurbarkas, Palanga.

J.Jučas pasakojo, kad šiemet festivalyje pasirodys džiazo meistrai iš dvylikos šalių. Festivalio rengėjai ypač džiaugėsi, kad po metų pertraukos Kauno džiazo scenoje vėl pasirodys grupė "Saulės kliošas".

"Tai tarsi mūsų festivalio veidas, tačiau praėjusiais metais su "Saulės kliošu" padarėme pertrauką ir sulaukėme klausytojų pasipiktinimo, tad šiemet tradicijos nebelaužysime", – sakė J.Jučas.

Šiemet mūsų didžiausia festivalio žvaigždė – amerikietė Dianne Reeves. Tai bus mūsų baigiamasis koncertas, kuris vyks "Žalgirio arenoje.

Festivalio žvaigždės

Festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė pristatė, kokios džiazo žvaigždės šiemet džiugins klausytojus. Festivalį pradės vokiečių scenos sensacija Torsten Goods. Jis Lietuvoje surengs mažą turą, tad pasirodys net keliose scenose.

Trečią kartą džiazo mėgėjus džiugins Gregory Porter. Tiesa, jo koncertas vyks Vilniuje, tačiau festivalio rengėjai tikina, kad bilietai į šį pasirodymą tiesiog tirpsta

"Šiemet mūsų didžiausia festivalio žvaigždė – amerikietė Dianne Reeves. Tai bus mūsų baigiamasis koncertas, kuris vyks "Žalgirio arenoje", – sakė meno vadovė.

Pasak I.Jučaitės, balandžio 27–30 d. didžiausia renginių koncentracija bus Kaune. Džiazo koncertai vyks Vienybės aikštėje, VDU didžiojoje salėje, sinagogoje, klube "Combo" ir kitose miesto erdvėse.

"VDU salę vadiname pagrindine "Kaunas Jazz" vieta, nes nuo čia viskas prasidėjo. Čia koncertai visada būna reikšmingiausi, nes ir garso kokybė visada gera. Be to, čia santykis su žmonėmis yra arčiausias", – sakė J.Jučas.

Netradicinis projektas

Balandžio 29 d. Laisvės alėjoje ir Senamiestyje penkiose scenose vėl klausytojus kvies projektas "Džiazo gatvė", vyks vaikų piešinių ant grindinio akcija, tad visas miestas galės švęsti kartu. Be tradicinių projektų, laukia ir staigmenos.

"Pakvietėme dainininkę iš Uzbekistano, kuri specialiai festivaliui paruošė programą, todėl tikimės, kad tai mūsų publikai patiks", – paminėjo festivalio sumanytojas.

"Kaunas Jazz" metu suskambės ir Lietuvoje negirdėtas muzikinis eksperimentas. Klausytojams gerą nuotaiką kurs Linas Adomaitis. Kartu gros pianistas Egidijus Buožis ir Vokietijos styginis kvintetas "G-Strings". Neeilinis koncertas vyks VDU salėje balandžio 29 d. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai.  L.Adomaitis tikino, kad čia koncertai būna ypatingi.

"Pamenu patį pirmąjį koncertą VDU salėje, kai dingo elektra. Tuomet pajutau tikrąjį džiazą, nes tai improvizacija ir žmonės neišsiskirstė. Nuo tada festivalio nepraleidžiu", – mintimis dalijosi atlikėjas.

Jo paruoštoje programoje skambės klasika tapusių atlikėjų, tokių kaip Frankas Sinatra, E.Presley kūriniai. L.Adomaitis tikino, kad staigmenų tikrai bus.

27-asis „Kaunas Jazz“ vyks balandžio 21–30 dienomis. Šių metų renginio biudžetas siekia 300 tūkst. eurų.

Festivalio programą rasite čia.


Šiame straipsnyje: Kaunas JazzJonas Jučasdžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

šypsena

šypsena portretas
Žiūrėjau žiūrėjau, kas gi ten toks. Ogi Adomaitis.

puiku

puiku portretas
I Dianne Reeves koncerta turim bilietus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių