„Kaunas Hockey“ vaikus ir paauglius kviečia į „Savaitgalio akademiją“

  • Teksto dydis:

Į atvirą treniruotę Santakos parke visus, besidominčius ledo rituliu, neseniai pakvietusi reprezentacinė Kauno miesto komanda „Kaunas Hockey“ turi dar vieną naujieną. Tai – „Savaitgalio akademija“, arba meistriškumo treniruotės su šia sporto šaka jau pažįstamiems vaikams ir paaugliams.

„Ši akademija – tai eksperimentas, skirtas mums patiems pajusti tikrąją situaciją ir įvertinti tolimesnes ledo ritulio vystymo Kauno mieste galimybes“, – sako komandos vadovas Petras Nausėda.

Pirmoji, jau sausio 21-ąją, sekmadienį Kauno „Baltų ainių“ žiemos mokykloje (Kauno ledo arenoje) įvyksianti treniruotė skirta ledo ritulio užsiėmimus lankantiems vaikams ir paaugliams iki 16 metų. Programos, kurią parengė iš Suomijos atvykęs treneris, buvęs profesionalus ledo ritulininkas Konsta Kuusinenas, tikslas – tobulinti įgūdžius, stiprinti požiūrį į šios sporto šakos kultūrą apskritai, taip pat – didinti žaidėjų motyvaciją.

„Tikiu, kad tokia akademija, kurioje susitinka jaunieji žaidėjai ir profesionalūs sportininkai, ypač reikšminga visai ledo ritulio bendruomenei – vyresnieji geriau supras jaunesniųjų poreikius, padės jiems tobulėti, o vaikai pasijus įvertinti ir turės iš ko semtis įkvėpimo, be to, kiekvienam jų bus skiriamas individualus dėmesys“, – sako anksti iš profesionalaus sporto dėl patirtų traumų pasitraukęs 23-jų suomis, jau keleri metai dirbantis su vaikais, o šiuo metu ir studijuojantis Lietuvos sporto universitete.

K. Kuusinenas talkins ir savo žiniomis su vaikais ant ledo dalinsis „Kaunas Hockey“ vyriausiasis treneris bei buvęs vyrų rinktinės žaidėjas Jevgenijus Čugajus, kapitonas bei nacionalinės rinktinės žaidėjas Vytautas Jagelavičius, vartų sargas ir „Baltų ainių“ mokyklos jaunųjų ledo ritulininkų treneris Lukas Jakšys, bei kiti „Kaunas Hockey“ žaidėjai. Akademijos dalyviai bus suskirstyti nedidelėmis grupelėmis, su kiekviena jų dirbs atskiras treneris. Pirmosios treniruotės tikslai – tobulinti taisyklingą stovėseną ant geležčių, kulkšnies kontrolę ir čiuožimo poziciją.

 

 


NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Kodėl angliškai, o ne lietuviškai?! Kodėl negalėjo būti, pavyzdžiui, „Kaunas Ledo ritulys“. Kas per mada visur anglizmus diegti.

HKC

HKC portretas
Aciu Kaunui
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių