Kas triumfavo Kauno rajono konkurse?

Išrinkti konkurso "Pažink kraštą, kuriame gyveni" nugalėtojai. Konkursas, skatinęs keliauti po Kauno rajoną ir fotografuotis 60 žinomų rajono vietų, sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Išrinkti konkurso "Pažink kraštą, kuriame gyveni" nugalėtojai. Konkursas, skatinęs keliauti po Kauno rajoną ir fotografuotis 60 žinomų rajono vietų, sulaukė didžiulio susidomėjimo.

Vieni ir susibūrę į grupes, dieną ir tamsiu paros metu, pensininkai, kūdikiai ir jaunimas. Taip entuziastai visą vasarą keliavo po Kauno rajoną, įsiamžindami garsiose vietovėse ir siųsdami nuotraukas konkursui. Fotografuotis reikėjo ne bet kur, o vietose, pažymėtose šiemet išleistame Kauno rajono lankstinuke-žemėlapyje.

Konkursą organizavusio Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro (TVIC) vadybininkė Ieva Poderytė pastebėjo, kad vos jį paskelbus, centro biure Raudondvaryje sulaukta susidomėjusiųjų antplūdžio: "Visi ieškojo rajono žemėlapio su pažymėtomis įamžintinomis vietomis. Išdalijome visą jo tiražą – tūkstantį egzempliorių, teko užsakyti papildomą leidimą."

Pasak organizatorių, vien iš leidinio populiarumo matyti, kad konkursas, kuriuo skatinta keliauti po Kauno rajoną ir simboliškai paminėtas Kauno rajono savivaldybės 60-metis, pavyko. "Viena vyresnio amžiaus moteris, atsiuntusi nuotraukas konkursui, parašė: apkeliavusi tiek daug gražių vietų, supratau – dar ne laikas mirti", – prisiminė I.Poderytė.

Renkant konkurso nugalėtojus, daugiausia žiūrėta ne į meninę nuotraukų vertę, bet į tai, ar jos atitinka numatytus kriterijus. Trys piniginiai prizai skirti nuotraukas iš visų 60 aplankytų objektų atsiuntusiems dalyviams.

"Nuotraukose turėjo būti užfiksuotas konkretus rajono objektas. Deja, kai kuriose naktį darytose fotografijose objektai buvo neatpažįstami. Kitas svarbus kriterijus: visose vieno dalyvio atsiųstose fotografijose prie skirtingų objektų turėjo būti matomas vienas ir tas pats asmuo. Jo kompanija galėjo keistis", – sakė viena konkurso organizatorių.

Pagrindinis konkurso prizas (300 eurų) atiteko Visvaldui Grėbliauskui. Kiti du piniginiai prizai – Stanislovui Vytautui Kazlauskui (200 Eur) ir Vaivai Pumputytei (100 Eur). Kelionę dviem asmenims plaukti laivu "Kaunas" ir teatralizuotą ekskursiją Raudondvaryje laimėjo penkiolika asmenų, aplankiusių ir įsiamžinusių nuo 40 iki 59 objektų. Dar penkiolika asmenų, aplankiusių nuo 20 iki 39 objektų, laimėjo po kelionę dviem asmenims plaukti laivu "Tolstojus".

Papildomi prizai už originalumą bus įteikti Jūratei Jurevičiūtei ir komandai "Dviratukininkų šaika". Visiems konkurse dalyvavusiems ir aplankiusiems bent penkiolika objektų atiteks Kauno rajono TVIC suvenyrai. Konkurso dalyvių apdovanojimas vyks Raudondvario dvaro parke rugsėjo 10 d. 18.30 val.

Visas konkurso laimėtojų sąrašas ir daugiau informacijos apie konkurso rezultatus – www.turizmo-info.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Audronė

Audronė portretas
O tai žmogus, aplankęs 60 vietų ir atsiuntęs nuotraukas ketvirtas, pagal jus gaus špygą taukuotą?

keliautoja

keliautoja portretas
Dalyvavau šiame konkurse - labai patiko. Keliavau visą vasarą, pasimėgaudama, atradau tikrai gražių kampelių. :)

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Idėja gera, tačiau žmonių požiūris buvo labai materealus. Kiek teko matyti dalyvaujančių tai didžiosios dalies credo buvo "prilekiti nusifotkinti ir lekiti toliau, jokio stabtėlijimo, jokio pasigrožėjimo.. Toks jausmas, kad vienintelis motyvas buvo greičiau aplekti, jog didetu tikimybe laimeti pagrindini priza..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių