Kartu su R. Kazlu kauniečiai pasieks „Pusiaukelę“

Kauno valstybinėje filharmonijoje sekmadienį aktorius Rolandas Kazlas kauniečiams pristatys programą „Pusiaukelė“ pagal poeto Vlado Šimkaus eiles („Aš nuolatinėj, amžinoj pusiaukelėj, kuri vis eina, eina su manim“, V.Šimkus „Pusiaukelė“).

Susitikime su kauniečiais kartu su aktoriumi muzikuos Rasa Ringienė (fleita) ir akordeonininkas Laimonas Salijus.

Į renginį kviečia geros muzikos ekspertai „Bardai LT“. O pats R. Kazlas, primindamas apie programos „Pusiaukelę“ gimimą, sako: „Su poeto Vlado Šimkaus kūryba draugauju jau senokai. Žodis „draugauju“ gal labiausiai ir tinka, nes vis aiškiau suvokiu, kad kažkada sau atradau ne tik puikų poetą, tačiau ir tam tikra prasme savotišką bendramintį ar bendrajausmį (jei galima taip nepoetiškai pasakyti), kuris jau kurį laiką keliauja kartu. Po vakaro su šio poeto eilėmis tampu tarsi atsinaujinęs ir atsijauninęs, žaismingesnis, jausmingesnis, išmintingesnis ir savotiškai pakylėtas.

Nežinau, kur slypi ir kokia šio poeto kūrybos paslaptis. Gal tai tiesiog profesinė meistrystė, talentas, o gal dar kažkas daugiau, sunkiai paaiškinamo, įvardijamo. Kažkas tarp žodžių, ar dar iki jų, tačiau būna, jog įžengus į V. Šimkaus eilių pasaulį, nepastebimai ima šviesti „ paprasti Nepaprastumai“, paties poeto žodžiais tariant. Programą pavadinau „Pusiaukelė“ nes turbūt visa, kas gyva, yra nuolatinėj pusiaukelėj, pusiausvyroj, rimuose, žaismėje...“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Nuoširdu, paprasta ir nepaprasta, aciu uz talenta, kuriuo dalinates. Padeka ir kolegoms muzikantams.

Jurga

Jurga portretas
Labai patiko. R.Kazlas kaip visada sužavi savo paprastumu, bet neprastumu. Ačiū už smagų vakarą. Sėkmės!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių