Kapelos kilnojo Kauno sporto halės stogą

Šeštadienį Legendinėje Kauno sporto halėje didelį šurmulį kėlė tradicinė kaimo kapelų šventė-varžytuvės „Grok, Jurgeli 2016“. Patrepsėti neatsisakė nei seni, nei jauni.

Šeštadienio pavakarę lietuvių liaudies muzikos gerbėjai rinkosi į Sporto halę, kur vyko jau 46-oji kaimo kapelų šventė „Grok, Jurgeli 2016“ . Į ją sugužėjo virš dešimt kapelų iš įvairių Lietuvos kampelių, kurios kvietė kartu padainuoti, pasilinksminti ir patiems pasijusti ne tik šventės svečiais, bet ir dalyviais.

Pašokti susikibus už parankių kvietė ir ne pirmą dešimtį skaičiuojančių kapelų atstovai, ir jaunieji lietuvių kultūros puoselėtojai. Į kaimo kapelų šventę atėję jaunuoliai tikino, kad lietuvių liaudies melodijos jiems skamba nuo vaikystės.

„Šiandien kuriame linksmą nuotaiką. Manau, kad kai kuriuos jaunuolius tikrai patraukiame, o aš pats nuo vaikystės domiuosi, tačiau mano draugams tai neįdomu“, – prieš koncertą nuomonę išsakė Varėnos liaudiškos muzikos kapelos „Periodas“ tūbos muzikantas Ernestas.

Kiti kolektyvai taip pat tikino, kad užkurs tikrą pirtį ir nepaliks nei vieno abejingo. Štai Skuodo rajono kolektyvo „Gaspadorius“ vadovas tikino, kad sporto halėje demonstruos savo kūrybos dainas.

„Nuotaika gera, puiki, stengiamės sujudinti žmones. Manau, kad jaunimas tikrai pašoks. Netiesa, kad jaunimui tai neįdomu. Mano kapeloje yra ir nepilnamečių, kurie nuo mažumės groja, tad tikrai turėtų patikti visiems“, - sakė Gintautas Petrauskas.

Panašu, kad nusistovėjusius stereotipus, jog liaudies muzika yra įdomi tik senjorams, paneigė ir į kapelų varžytuves atėję jaunesni kauniečiai, kai kurie atsivedė ir savo mažąsias atžalas.

„Tikiuosi, kad čia vaikai pasišoks, o su jais ir aš kartu. Liaudies muzikos kartais smagu pasiklausyti. Manau, kad jaunuolius reikėtų labiau sudominti“, – savo mintimis pasidalijo Aidas.

„Šiandien nebuvo jokių planų, tad giminaičiai pakvietė čia ateiti, o liaudies muziką visada smagu atgaivinti, nes tai tam tikras istorijos prisiminimas. Jei bus judančių žmonių, tikrai pamėginsiu pašokti, svarbu, kad būtų geras ritmas“, –sakė mamą iš namų į renginį atviliojusi Sigrida.

Kaimo kapelų varžytuvės “Grok, Jurgeli“ priviliojo pilną Kauno sporto halę, tad lankytojai užpildė beveik visas sėdimas vietas. Iš pradžių smagiai palingavę, kauniečiai šiek tiek įsidrąsino ir pradėjo trepsėti pačioje aikštelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Nesupratau- cia "Grok, Jurgeli" ar pikciurnu suvaziavimas ??? :) :) :) (sprendziu is nuotrauku)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių