Kameriniame teatre – dramatiška vienuolio istorija

  • Teksto dydis:

Balandžio 28 d. (sekmadienį) Kauno kameriniame teatre aktorius, režisierius ir dzenbudistų vienuolis Kęstutis Marčiulynas (Bo Haeng Sunimas) surengs improvizacijų vakarą „Paskutinis laiškas iš  vienuolyno“ pagal savo dvasinių patirčių knygą „Laiškai iš Drakono kalnų“.

K. Marčiulynas 1982 - 1988 m. buvo Kęstučio Adomaičio vadovaujamo Kauno pantomimos teatro aktorius, vėliau pasinėrė į dramos monospektaklių kūrybą. Vienas jų – “Jaja”, pastatytas kartu su žinoma aktore Egle Mikulionyte, pelnė tarptautinę šlovę.

Ne mažesnio pasisekimo susilaukia ir paties K. Marčiulyno vaidinama “Auksinė šventykla”.

Nuo 1990 metų aktorius užsiima dzenbudistine praktika ir jau beveik 20 metų gyvena Pietų Korėjoje esančiame budistų vienuolyne, tačiau beveik kasmet trumpam sugrįžta į Lietuvą: veda dvasines pratybas, skaito paskaitas, padeda nuo priklausomybių kenčiantiems žmonėms, kaliniams ir, žinoma, vaidina. Nes teatras yra neatsiejamas nuo artistiškos Kęstučio prigimties.

“Paskutinis laiškas iš vienuolyno” – tai dar vienas vienuolio ir aktoriaus pasakojimas apie mėginimus surasti savo gyvenimo kelią. “Buvau beprotiškai vienišas. Kai tave visi palieka, kai esi nesuprastas, niekam nereikalingas, tik tada suvoki savo tikrąją vertę. Esu laimingas, kad sutikau tai padėjusį patirti Mokytoją”, - prisimena K. Marčiulynas.

Spektaklyje atskleidžiami vidiniai išgyvenimai: meilė, nusivylimas, savigrauža, gailestis, kurie dažniausiai apima į dvasinę praktiką pasinėrusį žmogų. K. Marčiulynas tvirtina, kad dvasinių pratybų reikia ne tik asmeniškai, bet ir tam, kad galėtum suteikti vilties kitiems.

***

KAS: Kęstučio Marčiulyno (Bo Haeng Sunimo) improvizacijų vakaras “Paskutinis laiškas iš vienuolyno”.

KUR: Kauno kameriniame teatre.

KADA: balandžio 28 d., 20 val.

TRUKMĖ: 1 val. 45 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
...pagaliau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių