Jubiliejinis „Kaunas Jazz“ atskleidžia dar daugiau žvaigždžių

  • Teksto dydis:

Artėjančiu 25-mečiu besidžiaugiantis festivalis „Kaunas Jazz“ skelbia naujas savo jubiliejinio sezono žvaigždes. Prie jau anksčiau paskelbtų amerikiečių garsenybių Gregory Porterio ir „Naturally 7” jungiasi dar keletas ryškių atlikėjų – iš Vokietijos, Šveicarijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Artėjančiu 25-mečiu besidžiaugiantis festivalis „Kaunas Jazz“ skelbia naujas savo jubiliejinio sezono žvaigždes. Prie jau anksčiau paskelbtų amerikiečių garsenybių Gregory Porterio ir „Naturally 7” jungiasi dar keletas ryškių atlikėjų – iš Vokietijos, Šveicarijos, Lenkijos ir Lietuvos.

„Jubiliejus įpareigoja, todėl atversime keletą svarbių „Kaunas Jazz“ istorijos puslapių. Žiūrovai pamatys keletą atlikėjų, su kuriais 1991-aisiais pradėjome rašyti festivalio istoriją“, – sako „Kaunas Jazz“ meno vadovė Indrė Jučaitė.

Prieš 25 metus, kai Lietuvoje buvo sunku gauti valiutos, o pasikviesti užsienio žvaigždę buvo neįmanoma misija, vis dėlto atsirado užsienio artistų, kurie nepabūgo atvykti į pirmus žingsnius žengiantį festivalį Kaune. Vienas jų – šveicarų gitaristas Heinzas Affolteris. Atvykęs į Lietuvą, jis taip pamilo šį kraštą, kad viename vėliau išleistų albumų mūsų šaliai skyrė dainą „Lithuania“.

Šįmet muzikos gurmanų laukia tikras skanėstas – „Kaunas Jazz“ jubiliejaus proga Heinzas atliks programą „Acoustic Adventure“. Ji ne tik skambėjo pirmajame festivalio sezone, bet ir „Kaunas Jazz“ rengėjų pastangomis tada buvo išleista vinilo plokštelėje, kurią iki šiol turi daugelis šalies melomanų.

Ne kartą Lietuvoje koncertavęs Heinzas – gerai žinomas šveicarų muzikantas, bendradarbiavęs su Vinnie Colaiuta, Dave'u Wecklu ir kitomis džiazo superžvaigždėmis.

„Džiaugiuosi galėdamas sugrįžti pas savo gerus draugus. Kaunas mano širdyje visada užims ypatingą vietą“, – sako muzikantas, kurio koncertas Kauno VDU Didžiojoje salėje įvyks balandžio 24-ąją.

Po jo pasirodymo į sceną tą patį vakarą kils garsus Lenkijos pianistas Wlodekas Pawlikas, kurio vardas šįmet buvo visiems laikams įrašytas į šalies muzikos istoriją. Mat 2014-ųjų sausį būtent jis tapo pirmuoju Lenkijos džiazo atlikėju, pelniusiu „Grammy“ statulėlę.

Prestižinį apdovanojimą Geriausio didelio džiazo ansamblio įrašo kategorijoje W.Pawlikui pelnė albumas „Night In Calisia“, prie kurio prisidėjo ir garsus JAV trimitininkas Randy Breckeris. Tačiau šio kompozitoriaus biografijoje yra ir daugiau įspūdingų darbų – nuo muzikos filmams iki bendrų projektų su keletu Lenkijos orkestrų.  Lietuvoje lenkų muzikantas pasirodys su savo grupe, kurioje groja ir amerikiečių trimitininkas Gary Guthmanas.

Vardas, kuris puikavosi „Kaunas Jazz 1991“ afišose, – ištikimos festivalio bičiulės Arinos. Geriausia Lietuvos vokaliste ne kartą išrinkta dainininkė pirmajame „Kaunas Jazz“ festivalyje dainavo su Kauno bigbendu. Ši partnerystė atgims 2015-aisiais – išskirtiniame koncerte, kurį VDU Didžiojoje salėje išgirsite balandžio 25-ąją.

Po šio pasirodymo „Kaunas Jazz“ publikai gros vienas žymiausių Vokietijos džiazmenų – „Grammy“ nominuotas trimitininkas Tillas Brönneris. Prieš du dešimtmečius išgarsėjęs muzikantas jau yra išleidęs 18 albumų ir mėgaujasi didžiuliu populiarumu visame pasaulyje. Jo pelnytą pripažinimą liudija albumuose skambantys balsai – su Tillu dainas įrašė Annie Lennox, Kurtas Ellingas, Melody Gardot, Carla Bruni, Madeleine Peyroux, Sergio Mendesas, Luciana Souza ir daug kitų įžymybių.

Tillo Brönnerio pasirodymo ištrauka:  

Kaip jau skelbta anksčiau, festivalio programoje Kauno „Žalgirio“ arenoje balandžio 26-ąją koncertuos šįmet „Grammy“ pelnęs populiariausias šių dienų džiazo vokalistas Gregory Porteris iš JAV. Balandžio 27-ąją Vilniaus kongresų rūmuose koncertą surengs JAV vokalo virtuozai „Naturally 7“. Bilietams į šiuos koncertus iki gruodžio 23-osios taikoma speciali kalėdinė kaina.

Bilietus į visus jubiliejinio „Kaunas Jazz“ koncertus galima įsigyti „Ticketpro“ kasose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt


Šiame straipsnyje: Kaunas Jazzdžiazasmuzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

nomenklatura valdo=ura

nomenklatura valdo=ura portretas
Juzas jazz-nieko bendro su muzika,tai-vals. babkiu isisavinimas ir autopiaras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių