Jubiliejaus šventėje bus pagerbtas A. Sabonis

  • Teksto dydis:

Šį šeštadienį į „Žalgirio“ areną susirinkę krepšinio gerbėjai ne tik sveikins Kauno „Žalgirį“ su 70-ies metų jubiliejumi, bet ir atiduos pagarbą geriausiam visų laikų Lietuvos krepšininkui.

Šį šeštadienį į „Žalgirio“ areną susirinkę krepšinio gerbėjai ne tik sveikins Kauno „Žalgirį“ su 70-ies metų jubiliejumi, bet ir atiduos pagarbą geriausiam visų laikų Lietuvos krepšininkui. Šventinio šou kulminacija taps Arvydo Sabonio marškinėlių pakėlimas į „Žalgirio“ arenos palubes.

Savo krepšininko karjerą 1981 m. „Žalgiryje“ pradėjęs A.Sabonis tituluočiausiam Lietuvos klubui padėjo iškovoti daugybę naujų trofėjų. Dešimtmetį su pertraukomis Kaune rungtyniavęs A.Sabonis visada vilkėjo 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Būtent jie šį šeštadienį iškilmingos ceremonijos metu kils į viršų.

„Tai bus pirmieji marškinėliai, kurie papuoš „Žalgirio“ areną. Arvydas Sabonis to neabejotinai nusipelnė vesdamas „Žalgirį“ į daugybę pergalių tiek kaip žaidėjas, tiek kaip klubo prezidentas. Reikėjo pasistengti įtikinti Arvydą, kad jis privalo būti pirmasis, kurį turime pagerbti, ir džiaugiamės, kad ši ceremonija įvyks per pačią didžiausią komandos šventę. Tikimės, kad padėkoti šiam didžiam žmogui susirinks gausybė žiūrovų“, – teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Jis pridūrė, kad ateityje „Žalgirio“ arenos palubes papuoš ir daugiau marškinėlių, kuriuos vilkėjo „Žalgiriui“ atstovavę legendiniai krepšininkai.

A.Sabonis – vienas jų. Vos septyniolikos prie „Žalgirio“ prisijungęs vidurio puolėjas per trumpą laiką su komandos draugais tapo nenugalima jėga. 1985 m. „Žalgiris“ nutraukė Maskvos CSKA dominavimą ir net tris kartus iš eilės tapo tuometinės Tarybų Sąjungos čempionais, o A.Sabonis buvo pripažintas geriausiu Europos krepšininku.

Panašių laurų jis sulaukė sugrįžęs užbaigti karjeros į „Žalgirį“ 2003-2004 m. sezone. A.Sabonis buvo pripažintas naudingiausiu Eurolygos reguliariojo sezono ir „Top 16“ etapo žaidėju. Kelią aktyviajame krepšinyje jis baigė tapdamas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionu.

Beje, A.Sabonis yra rungtyniavęs ir „Žalgirio“ arenoje. Prieš porą metų su „Žalgirio“ veteranų komanda jis dar kartą įveikė Maskvos CSKA bendraamžius.

A.Sabonio marškinėlių pakėlimo ceremonija įvyks per „Žalgirio“ 70-mečio jubiliejui skirtą renginį. Komandos gerbėjai į jį kviečiami šeštadienį, rugsėjo 27 d., 17.10 val. Be pagarbos atidavimo krepšinio legendai šventiniame renginyje sirgalių lauks teatralizuotas šou, kurio metu bus dar kartą vaizdingai atskleista „Žalgirio“ klubo istorija. Netrūks ir įsimintinų muzikinių pasirodymų bei kitų staigmenų.

Po įspūdingos šventinės dalies eilė ateis ir krepšinio varžyboms – „Žalgirio“ arenoje startuos pirmą kartą rengiamas Kauno „Akropolio“ taurės turnyras. Jame jėgas išmėgins Kauno „Žalgirio“, Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Galatasaray“ ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ komandos, šeštadienį ir sekmadienį sužaisiančios po dvejas rungtynes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių