Jei spintos durys nebeužsidaro, ištuštinkite ją dėl kilnaus tikslo

  • Teksto dydis:

Antrus metus vykstantis renginys "Spintadienis" šiemet atkeliauja ir į Kauną. Tad jeigu spintos durys nebeužsidaro, kauniečiai turi progą ją ištuštinti dėl kilnaus tikslo.

Patirtis rodo, kad "Spintadienis" – patraukli forma iškraustyti iš savo spintos tai, ko nebereikia, o kartu kažkam padovanoti akimirką džiaugsmo, nes dalį už parduotus drabužius gautų pinigų kviečiama paaukoti labdaros ir paramos fondui "Rugutė", kuris globoja vaikus, sergančius piktybiniais navikais, jų artimuosius ir remia onkologijos mokslo ir praktikos vystymą.

Vasario 23-iąją "Spintadienis" Vilniuje, renginio organizatorės Aidos Mazytės teigimu, pranoko visus lūkesčius – jame dalyvavo virš 50 pardavėjų, o socialiniame tinkle "Facebook" sureagavo daugiau nei 1 tūkst. žmonių, todėl "Rugutės" fondui paaukota suma irgi išaugo.

Šį pavasarį prie renginio plėtros prisijungė ir moksleiviai iš laikinosios sostinės, todėl "Spintadienis" kviečia ir kauniečius atverti savo spintų dureles.

Renginio organizatoriai sako ne šiaip sau skatinantys atsikratyti nereikalingų drabužių. Parama labai svarbi "Rugutės" fondui, o pagrindinė renginio mintis yra mažinti vartotojiškumą, todėl čia bus skleidžiama informacija apie greitosios mados žalą ir įvairų nebenešiojamų drabužių panaudojimą. Šis renginys turėtų patikti ne tik "Zero waste" – gyvenimo būdo be atliekų arba su minimaliu kiekiu atliekų – puoselėtojams, bet ir žmonėms, norintiems daryti gerus darbus bei saugoti mūsų gamtą.

Kilnią idėją skleidžiantis "Spintadienis" – jau šį šeštadienį, kovo 9 d., nuo 12 val. Kauno jėzuitų gimnazijoje, Rotušės a. 9. Renginio metu bus galima nebrangiai nusipirkti parduodamų drabužių. Netrūks ir kitų veiklų – bus galima žaisti stalo žaidimus, vaišintis užkandžiais, o antroje renginio dalyje nuo 16 val. organizatoriai pakvies žiūrėti Andrew Morgano filmą "The True Cost", paplepėti su kitais dalyviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai juk aišku

tai juk aišku portretas
nešt ten kur vyksta renginys, net adresas parašytas. Jus skaityt nemokat ar galvot

Regina

Regina portretas
Mielai prisideciau>kada galima atvesti?

Jolita

Jolita  portretas
Prisijungiu prie klausimo - kur galima atnešti rūbus ?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių