Jaunimas šventę dedikuoja neįgaliesiems

  • Teksto dydis:

Šiuo metu vykstančios Kauno jaunimo dienos šiemet skiria itin daug dėmesio neįgaliesiems, kuriems bus dedikuotas ir visos šventės uždaromasis renginys – rugsėjo 24 dieną Kauno miesto savivaldybės ir „Baltijos ugdymo centro“ organizuojamas socialinės įtraukties festivalis „Draugystės spalvos“.

Pagrindiniu festivalio akcentu taps Muzikinio teatro sodelyje vyksiantis koncertas, kuriame dalyvaus Povilas Meškėla, Ingrida Kazlauskaitė, „Thundertale“, Ramūnas Difartas, Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų orkestras bei kiti.

Pirmą kartą Lietuvos istorijoje renginio vedėjais taps negalią turintys ir vėžimėlyje sėdintys Audrius Kalvėnas bei Aistė Krušinskaitė. Taip siekiama dar labiau parodyti, jog negalia nėra kliūtis siekti savo tikslų.

„Yra tik viena tikra vertybė – tai žmogaus ryšys su kitu žmogumi. Nuoširdžiai sveikiname Kauno jaunimo dienų organizatorių siekį ugdyti neįgaliųjų ir sveikųjų jaunuolių bendrystę. Nors mes visi esame skirtingi, tačiau tikrai galime praturtinti vieni kitus pozityvia energija, širdies šiluma“, – teigė Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ pirmininkė Viktorija Vitaitė.

Be koncerto festivalio metu taip pat vyks nevyriausybinių organizacijų mugė, performansai, diskusijos, kiti renginiai, kuriuose lygiomis teisėmis kartu dalyvaus visi. Pasak „Baltijos ugdymo centro“ partnerės ir renginio projekto vadovės Žydrės Gedrimaitės, socialinės įtraukties paslaugų didinimas per inovatyvius tęstinius komunikacinius ir renginių projektus suteikia galimybes vaikų ir jaunimo su negalia problemų sprendimui per kūrybines, profesinio ugdymo, švietimo užimtumo partnerystes.

„Esame nuoširdžiai dėkingi Kauno miesto savivaldybei už indėlį, keičiant miesto bendruomenės požiūrį į vaikų ir jaunimo negalią Lietuvoje ir skatinant jaunimo lyderystę“, – sakė Ž. Gedrimaitė.

Renginį vainikuos Lietuvos parolimpiečių, grįžusių iš olimpiados sveikinimas ir VšĮ „Baltijos Ugdymo Centro“ organizuojamos akcijos „Suteik svajonei sparnus!“ finalinis akcentas.

„Didžioji mūsų visuomenės dalis, ypač vaikai ir jaunimas, apimta apatijos ir nusivylimų, todėl labai svarbu, kad jie kuo dažniau matytų, kiek aplink yra žmonių, kurie nugali net savo negalias, nes jų ryžtas ir svajonės turi sparnus“, – sakė organizatoriai.

Su šiuo koncertu bus oficialiai užbaigtos penktosios Kauno jaunimo dienos, prasidėjusios rugsėjo 14-ąją ir trukusios 10 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių