Jaunieji muzikantai atskleis savo talentus

Kauno valstybinės filharmonijos inicijuotas Tarptautinis jaunųjų muzikų festivalis į mūsų miestą jau 24-ąjį kartą pakvies jaunuosius talentus iš įvairiausių pasaulio šalių.

Kauno valstybinės filharmonijos inicijuotas Tarptautinis jaunųjų muzikų festivalis į mūsų miestą jau 24-ąjį kartą pakvies jaunuosius talentus iš įvairiausių pasaulio šalių.

Iš santykinai kuklaus renginio per bemaž ketvirtį amžiaus tapęs solidžiu, brandžiu muzikiniu įvykiu, festivalis kiekvieną pavasarį suburia vis naujus jaunuosius atlikėjus, kurių talentas klausytojams dovanoja pačių įspūdingiausių akimirkų. Tapęs Baltijos jūros regiono šalių Kultūros ministerijų koordinuojamos programos "Ars Baltica" nariu, festivalis yra sulaukęs svečių iš kone visų žemynų. Ypatingu festivalio pasiekimu galima įvardyti faktą, kad kone visų šio renginio dalyvių vardai po keleto metų pastebimi garsiausių pasaulio koncertų salių afišose.

XXIV festivalis, išsiplėtęs iki penkių koncertų ciklo, išsaugojo susiformavusias tradicijas, suteikiančias jauniesiems atlikėjams progą pasirodyti su brandžiais muzikiniais kolektyvais.

Balandžio 8–12 d. vyksiančiame renginyje kartu su jaunaisiais solistais muzikuos vienas jungtinis mokinių ir studentų orkestras bei du iškilūs Lietuvos muzikiniai kolektyvai, solistams akompanuos geriausi Lietuvos ir užsienio pianistai-koncertmeisteriai.

Pradedamajame festivalio koncerte jaunuosius Lietuvos talentus pristatys Jono Janulevičiaus diriguojamas Kauno J.Naujalio muzikos gimnazijos ir Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos simfoninis orkestras. Antrajame ir trečiajame koncertuose svečiai iš užsienio ir išskirtiniai Lietuvos mokyklų mokiniai atliks solinius kamerinės muzikos opusus. Ketvirtajame koncerte žinomiausius Edwardo Griego, Ludwigo van Beethoveno, Felixo Mendelssohno-Bartholdy ir kitų kompozitorių koncerto žanro kūrinius atliks svečiai iš Latvijos, Kinijos, Suomijos, Rusijos, Italijos ir Gruzijos. Jauniesiems solistams pritars Kauno miesto simfoninis orkestras, diriguojamas Martyno Staškaus.

Baigiamajame koncerte karaliaus barokas ir klasicizmas. Kartu su giliomis muzikavimo tradicijomis ir ypatinga stilistikos pajauta pasižyminčiu Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Barkausko, jaunieji Lietuvos, Lenkijos, Italijos ir Šveicarijos muzikantai atliks Antonio Vivaldi, Wolfgango Amadeus Mozarto ir Josepho Haydno koncerto žanro šedevrus.

Tarptautinis jaunųjų muzikų festivalis tapo puikia muzikinės karjeros pradžia daugeliui žymių dabarties atlikėjų, kurių vardus galime išvysti garsiausių Europos ir pasaulio koncertų salių afišose. Tai violončelininkas Edvardas Armonas, pianistai Indrė Petrauskaitė, Edvinas Minkštimas, Gabrielius Alekna, Evelina Puzaitė, Andrius Žlabys, Aidas Puodžiukas (Lietuva), Lauma Skridė (Latvija), Veronika Bohmova (Čekija), smuikininkai Davidas Kaučeronas (Norvegija), Baiba Skridė (Latvija) ir kiti.


Šiame straipsnyje: koncertasmuzikarenginiai Kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rob

Rob portretas
Chorvedziai kalba kad Kestas Jakeliunas Kauno valstybiniame chore is auditorijos isvare ir pazemino viena tenora! Matyt tam "dirigentui" truksta proto arba gedos! Ar kas gali buti slyksciau, ponas Kestuti?!

krepstadromas

krepstadromas portretas
niekam neidomus eilinis pinigu praplovimas.

Klasteris

Klasteris portretas
Tikra nuda! Visos frazes nukopijuotos. Vistik reiketu pakalbinti atlikejus, vadovus...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių