Jadagoniuose šuoliavo šunų kinkiniai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Jadagoniuose vyko tarptautinės šunų kinkinių varžybos Kauno rajono mero taurei laimėti. Turnyre dalyvavo Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos, Lenkijos ir Rusijos atstovai su savo augintiniais. Kalbinti lenktynių dalyviai sutartinai tvirtino, kad sąlygos varžyboms šiame pakaunės kaimelyje – idealios.

Varžybų organizatorius, klubo "Fluidus" prezidentas Arnoldas Akelaitis tvirtino, kad tarp jų yra ne vienas pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojas ar prizininkas.

Lenktynės Jadagoniuose – daugiaetapių "Baltijos taurės 2016" varžybų pirmasis etapas. Tarptautinė šunų kinkinių sporto federacija (IFSS) šias varžybas įtraukusi ir kaip Europos regiono Pasaulio taurės etapą. Lietuvos šunų kinkinių sporto entuziastams tai didelis jų darbo įvertinimas.

"Klaidinga manyti, kad kinkinių sportas kenkia šuniui. Anaiptol – Sibiro haskiai yra gimę bėgti. Haskiui reikia sporto, adrenalino, nes jie mėgsta tarpusavyje varžytis, lenktyniauti. Kinkiniams naudojama speciali įranga: petnešos, lynai, pritaikyti šios veislės šunims. Žmonės, auginantys šunis kinkiniams, išmano šią veiklą, o žinių reikia tikrai daug", – tvirtina kinologė-ekspertė Svetlana Postarnakova.

Žiūrovai, be tradicinių ir įprastų akiai šiaurinių veislių šunų, turėjo galimybę susipažinti su greičiausiais, specialiai kinkinių sportui veisiamais šunimis – Aliaskos haskiais, norvegų metisais, greisteriais, eurodogais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių