Istorinėje prezidentūroje mokiniai taps gidais

Prezidento Kazio Griniaus gimtadienio proga moksleiviai taps gidais ir pakvies pasižvalgyti po istorinės Lietuvos parodą. Mažieji gidai jau dabar kartojasi žinias ir tikina, kad lankytojams atskleis įdomiausias Prezidento gyvenimo detales.

Pirmas kartas

Istorinėje Lietuvos Respublikos prezidentūroje šiuo metu veikia kelios parodos, viena jų skirta K.Griniui. Paroda veiks iki kitų metų birželio, tačiau gruodį lankytojai turės unikalią progą parodą pamatyti jaunųjų gidų akimis. Gruodžio 16-ąją, prezidento K.Griniaus gimtadienio išvakarėse, jo vardu pavadintos progimnazijos mokiniai pasakos įdomiausias smulkmenas ir vedžios lankytojų grupes po parodą. Mokiniai šiame muziejuje pirmą kartą tarp gidais.

"Pirmą kartą organizuojame tokį renginį. Esame atviri naujovėms, tad manome, kad viskas pasiseks ir bus gerai, nes vaikai imlūs, greitai mokosi ir jiems patiems įdomu dalyvauti", – sakė muziejininkė Jovita Jankauskienė.

Mokiniai tikino, kad labai laukia dienos, kai jie save galės išbandyti vesdami ekskursijas. Tokia veikla padės ne tik pagilinti istorijos žinias, bet taip pat ir įgyti įvairios patirties.

"Direktorius pasiūlė ir man pasirodė labai įdomu, nes tai bus gera patirtis. Yra šiek tiek baimės, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Istorijos man mokytis gal ir sunku, bet įdomu. Dabar mėginsiu kalbėti su istorijos mokytoja, ieškoti informacijos internete ir tartis su tais, kurie daugiau žino", – sakė būsima gidė K.Griniaus progimnazijos aštuntokė Miglė.

Moksleivės kolega Mantas tikino, kad kol kas nežino, kokiais darbais pasiskirstys, bet pabandys kelis variantus ir grupėje nuspręs, kaip tinkamiausiai sutikti lankytojus. Jis iš pradžių norėtų padirbėti prie "Greitosios demokratijos pagalbos" edukacijos kampelio, o po to pasikeisti su komandos draugais ir su žmonėmis pakalbėti apie Lietuvos prezidentą.

"Pats kurį laiką norėčiau pabūti vaistininku, nes per parodos atidarymą mačiau, kaip viskas veikia, bet būtų įdomu ir vedžioti grupę bei pasikalbėti su žmonėmis. Aš K.Grinių įsivaizduoju kaip inteligentišką žmogų, kuris labai taupus. Susidariau jo vaizdą kaip kilmingo, aukšto žmogaus ir stengsiuosi viską perteikti kitiems", – apie tai, kaip įsivaizduoja būsimą darbelį, kalbėjo septintokas.

Dės visas pastangas

Lankytojus K.Griniaus parodoje vedžios 6–8 klasių moksleiviai. Kai kurie mokinukai jau turi patirties vedant renginius, tad jokios baimės nejaučia. Kiti dar ne tokie drąsūs, tačiau tikino, kad stengsis sužavėti lankytojus.

"Gido patirties neturiu, bet esu vedęs nemažai renginių mokykloje, tarp kurių ir "Pasaulio lietuvių teisuolių" renginys, kuriame įgijau daug patirties, tad jau turiu pasitikėjimo savimi. Scenos baimės neturiu, yra tik jaudulys, nes jei yra baimė – blogai, o jei jaudulys – tada visai gerai. Yra jausmas, kad galiu su grupe nesusitvarkyti, bet esu ne vienas, o turiu puikią komandą", – sakė Mantas, kuriam istorija sekasi labai gerai.

"Viešai kalbėsiu pirmą kartą ir to daryti nesu pratęs, bet labai džiaugiuosi, kad sutikau, nes man tai yra labai įdomu, stengsiuosi čia būti naudingas ir padėti viskuo, kuo tik galėsiu, bei būti geras gidas. Man kol kas viskas aišku, kaip turės vykti ekskursijos, tik reikės papildyti savo informacijos žinias ir su mokytojo pagalba stengsiuosi įgyvendinti savo lūkesčius", – žadėjo vienas jauniausių būsimų gidų šeštokas Domas.

K.Griniaus progimnazijos moksleiviai tikino, kad istorines žinias gilins ne tik padedami mokytojo, bet ir nagrinėdami muziejaus parūpintą medžiagą. Susitikimo su Istorinės prezidentūros muziejininkais metu mažieji smalsuoliai žymėjosi įvairias detales, kurias panaudos vesdami ekskursijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių