Išskirtinėje premjeroje – apie parblokštą tragiško likimo valstybę

  • Teksto dydis:

Vieno iškiliausių žmogaus teisių ir demokratijos gynėjų Boriso Nemcovo biografiją galime skaityti kaip pačios demokratinės Rusijos istoriją. Kaip veržlią laisvo žodžio ir minčių tėkmę, svajonę savo šalį paversti klestinčia ir vertybėmis grįsta, tačiau negailestingai parblokštą tragiško likimo valstybę.

Kaune pirmą kartą Lietuvos publikai bus pristatomas didžiulio susidomėjimo ir suvaržymų Rusijoje sulaukęs filmas "Pernelyg laisvas žmogus" (angl. "The Man Who Was Too Free").

Filmo premjera vyks birželio 10 d. Kauno kino centre "Romuva". Dėl šio seanso specialiai į Lietuvą atvyks filmo autoriai ir B. Nemcovo bendražygiai, dalyvaus kino kritikai ir demokratinės Rusijos šalininkai.

Būtent kauniečiai pirmieji turės galimybę išvysti mūsų šalyje dar nerodytą, tačiau tarptautinės auditorijos simpatijas pelniusį filmą.

"Tai kūrinys, kurį Maskvoje stebėjome sausakimšose salėse. Seansai, kurių skaičius buvo griežtai apribotas dėl didžiulio susidomėjimo. Tai B. Nemcovas, kurį prisimename su didžiule pagarba, susižavėjimu jo idėjomis ir vizija, kurią jis puoselėjo iki pat tragiškos mirties. Nieko labiau jis netroško kaip laisvės ir demokratijos savo šaliai. Savo gyvenimą skyręs šiai idėjai, jai paaukojo ir gyvybę, tačiau tuo pat metu sudrebino režimo pamatus", – pažymi filmo premjeroje dalyvausianti ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.

Nieko labiau jis netroško kaip laisvės ir demokratijos savo šaliai. Savo gyvenimą skyręs šiai idėjai, jai paaukojo ir gyvybę.

Filmo autoriai surinko unikalią archyvinę medžiagą, todėl tai nėra įprastas biografinis kūrinys, papasakotas B. Nemcovą pažinojusių žmonių lūpomis. "Pernelyg laisvas žmogus" – tai B. Nemcovui esant gyvam nufilmuotų intriguojančių siužetų, niekur nerodytos istorinės informacijos ir jo bendražygių prisiminimų sintezė. Seanso metu žiūrovai girdės jo paties balsą, bus nukelti į 1990-ųjų vilties metus, 2000-ųjų šalį purčiusią emocinę ir finansinę krizę, 2015-ųjų lemtingą vasario vakarą ant tilto greta Raudonosios aikštės.

"Mūsų filmas skirtas modernios Rusijos vizijos puoselėtojui, stipriai ir išmintingai asmenybei. Deja, turime prisiimti atsakomybę dėl to, kad ją pažinti pradedame tik po paties B. Nemcovo mirties. Jo gyvenimo istorija įrodo, kad įmanoma nuversti kalnus politikoje, išliekant nuoširdžiu, atviru, sąžiningu ir principingu žmogumi. Ši biografija tampa demokratinės Rusijos istorija. Todėl, atmindami jį, kartu prisimename ir šią istoriją", –  teigia vienas filmo autorių, žurnalistas, "The Moscow Times" redaktorius Mikhailas Fishmanas, atvyksiantis į kino premjerą Kaune.


Kas: filmas "Pernelyg laisvas žmogus".

Kur: laikinoje "Romuvos" kino salėje, įsikūrusioje Nacionalinio Kauno dramos teatro mažųjų salių kiemelyje (Kęstučio g. 62, Kaunas).

Kada: birželio 10 d. 17 val. Bilietų kiekis ribotas, juos galima įsigyti internetu tiketa.lt ir "Romuvos" kasoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Paranoja

Paranoja portretas
Kuilys , vagis ir susireikmines zmogeliakas tas LT vagiu pagarbintas Nemcovas..

SS

SS portretas
O tie du "lietuviai", kurie atraše apačioj tkrai žino, kad Nemcovas nebuvo parsidavęs. :)) kurva lietuvos vatnikai patriotai :))

to: nuomone-

to: nuomone- portretas
Pataikei tiesiai į akį, bet tas kacapas (apačioj) to vistiek nesupras, kol kas nors jam į AKĮ pataikys.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių