Išmanioji Kalėdų eglutė dovanos kauniečiams stebuklus

„Labiausiai norisi, kad žmonės atrastų stebuklą. Tai bus tradiciška, pasakiška Kalėdų eglutė, tačiau joje paslėpsime stebuklus, kurie veiks naudojant išmaniąsias technologijas“, – sako pagrindinės Kauno Kalėdų eglutės išmaniosios dalies autorius Tomas Stasiukaitis.

Trečiadienį vakare juvelyrų Raimondos ir Romo Rasimavičių dirbtuvėse Šančiuose T.Stasiukaitis susitiko su dirbtuvių šeimininkais atlikti techninius Kalėdų eglės išmaniosios dalies testavimus. „Tikriname temperatūros pokyčiams ir lietimui jautrius daviklius, kaip jie veiks įtaisyti į atitinkamas dekoracijas“, – paaiškina Tomas.

Šiemet Kalėdų eglutė bus dar ir interaktyvi. „Spėju, pasaulyje jau kažkas darė tokias Kalėdų egles, tačiau Lietuvoje tai bus pirmoji išmanioji eglutė“, – sako T.Stasiukaitis.

Šių metų Kalėdų puošmena Kauno Rotušės aikštėje bus apie 18 metrų aukščio, o jos pirmojoje pakopoje, kaip jau tapo įprasta, bus įrengta iki 4 m aukščio erdvė, į kurią galės užsukti visi norintys.

Apatinėje erdvėje, aplink eglės kamieno ašį suksis „Gerų darbų karuselė“ vaikučiams, o virš jos esančio rato perimetre bus 10 medinių meduolių (dar du tokie dekoracijų elementai bus kitose eglutės vietose). Juos palietus ir sušildžius rankų šiluma, vyks įvairūs technologiniai stebuklai: galbūt ims judėti eglutės išorėje esantis žaislas, gal užgros muzika, o gal bešildantį žaislą svečią fotokamera nufotografuos ir jo nuotrauka pateks į aukščiau įrengtus keturis ekranus, o taip pat į Kauno Kalėdų eglės interneto svetainę.

Eglės išorę puoš didžiuliai senoviniai žaisliukai, pagaminti iš stiklo imitacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daniukas

Daniukas portretas
Tikiuosi niekas nesuges ir išsilaikys iki Šv. Kalėdų ir dar kad būtų daug daug sniego!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių