Įsisiūbuojant šventiniam maratonui – kalėdinė muzikinė kelionė į Niujorką

  • Teksto dydis:

Kauno valstybinėje filharmonijoje rengiamo fortepijono ir klarneto dueto koncerte kalėdinę nuotaiką skleis lietuvio ir airio kūrybinis tandemas.

Niujorkas – laisvės, vilčių ir gaivališkos energijos miestas, kurį galima tik arba mylėti, arba nekęsti. Per amžius viliojęs svajotojus iš viso pasaulio, šis miestas tapo vientisu kultūriniu koliažu, kuriame persismelkia skirtingų tautų ir kultūrų palikimas.

Niujorką dievinantys atlikėjai Macdara O Seireadainas ir Gintaras Januševičius savo programoje atkuria miesto garsus, pasakoja jo žmonių istorijas, visa tai perkeldami į gražiausią metų laikotarpį šiame mieste – Kalėdas, skambančias aksominiu Franko Sinatros balsu ir Brodvėjaus miuziklų melodijomis.

M.Ó Seireadainas baigė Hanoverio aukštąją muzikos ir teatro mokyklą, kurioje ir susipažino su G.Januševičium, bei Karališkąją Airijos muzikos akademiją. 2010 m. klarnetininkas laimėjo Airijos masonų jaunojo metų muziko konkursą. Kamerinės muzikos entuziasto M.O Seireadaino scenos partnerių sąraše yra garsūs atlikėjai. Jo solo girdime pianisto Barry Douglo ir kompozitorių Dario Marianelli, Michelio Legrando įrašuose. Klarnetininkas nuolat groja garsiausiuose Europos tarptautiniuose orkestruose.

Pianistas G.Januševičius išgarsėjo 2004 m., tapęs jauniausiu Tarptautinio Monrealio konkurso finalininku Jis yra penkiolikos tarptautinių konkursų prizininkas ir diplomantas. G.Januševičiaus rečitaliai skambėjo daugelyje Lietuvos ir užsienio šalių miestų, jis grojo kartu su Maskvos valstybiniu, Lietuvos valstybiniu, Moldavijos nacionaliniu, Monrealio, Šendženo simfoniniais orkestrais, Lietuvos kameriniu orkestru ir kt. G.Januševičius taip pat skaito paskaitas ir veda atviras meistriškumo pamokas, o šiuo metu dar ir vadovauja muzikos konkursui "Hanoverio muzikos talentų birža", pianistų konkursui "Einbecker Klavierfrühling", žiemos pianistų akademijai "Feuerwerk", dirba pianistų konkursų komisijose visoje Europoje. 2017 m. vasarą startavo naujas tarptautinis G.Januševičiaus projektas Lietuvoje "Klaipėda Piano Masters" – didžiausia vasaros fortepijono akademija Baltijos šalyse.

Kauniečiams lietuvių pianisto ir airių klarnetininko dueatas pažįstamas iš Pažaislio muzikos festivalio: 2017-ųjų vasarą jiedu atliko programą "Įsimylėjęs klarnetas", kurios metu pristatė pasaulinę premjerą – G.Januševičiaus aranžuotą Lino Rimšos dainą "Strazdas".

Kalėdiniame koncerte skambės George'o Gershwino, Aarono Coplando, Leonardo Bernsteino, Johno Williamso ir kitų kompozitorių šventiniai kūriniai klarnetui ir fortepijonui.

 

 


Kas? Koncertas "Kalėdos Niujorke".

Kur? Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada? Gruodžio 14 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių