Įrodė: dalintis šiluma progos nereikia

  • Teksto dydis:

Apsikabinti ir dalintis šiluma nereikia specialios progos. Siekiant pasidalinti geromis emocijomis, šiandien Kauno klinikose surengta tradicinė akcija „Apsikabinti gera“. Keletą valandų pacientams, lankytojams ir Klinikų darbuotojams zuikiai, žirafos, meškinai ir kiti gyvūnai dalino nuoširdžius apkabinimus bei gerą nuotaiką.

LSMU Sveikatos psichologijos katedros dėstytojai ir studentai trumpam pakeitė savo kasdieninį rūbą ir pavirto minkšais bei švelniais gyvūnais, kuriuos labai gerai pažįsta ir vaikai, ir suaugę. Geros nuotaikos užkratas palietė visus ir apkabintuosius, ir renginio iniciatorius.

„Šiuo renginiu norime visiems priminti, kad dalintis šiluma gera ir paprasta. Nuoširdus apkabinimas ne tik praskaidrina nuotaiką, bet ir saugo mus nuo streso, stiprina sveikatą. Apsikabinimų nauda nenuginčijama ir tam, kuris apkabina, ir tam, kuris buvo apkabintas. Šiandien visi tai dar kartą pajutome. Yra įrodymų, kad apsikabinimai ne tik pagerina savijautą, bet ir padeda greičiau pasveikti. Todėl juos ir daliname negailėdami“, – kalbėjo LSMU Sveikatos psichologijos katedros vedėja prof. dr. Nida Žemaitienė.

Ši, jau šeštus metus rengiama akcija, tapo tradiciniu renginiu prie kurio prisijungia ne tik studentai ar medikai, bet ir gausus Kauno klinikų personalas. Šį kartą buvo išdalinta daugiau nei 1000 akcijos lipdukų, skelbiančių: „Mane šiandien apkabino!“ Visi apkabintieji buvo skatinami dalintis šiluma su kitais.

Renginio dalyviai aplankė Vaikų ligų kliniką, Vaikų chirurgijos kliniką, Onkologijos ir Hematologijos kliniką, Skubiosios medicinos kliniką, Vaikų endokrinologijos skyrių bei Vaikų akių ligų skyrių. Vieša akcija „Apsikabinti gera“ Kauno klinikose pirmąkart suorganizuota 2012 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių