Ilgasis savaitgalis bus kupinas muzikos

  • Teksto dydis:

Pažaislio muzikos festivalis pasirūpino, kad artėjantis ilgasis savaitgalis būtų prisodrintas kultūros. Festivalio gerbėjų laukia du populiariosios muzikos klasikos koncertai ir rimties kupina sakrali Žolinės programa.

Sena svajonė

Ištikima Pažaislio muzikos festivalio dalyvė, universalioji vokalistė Evelina Sašenko ir nuolatinis jos scenos partneris pianistas Paulius Zdanavičius šiemet savo pasirodymą skiria charizmatiškajai Holivudo aktorei, dainininkei Barbrai Streisand.

Klausytojus, ketinusius šio koncerto pasiklausyti rugpjūčio 14 d. Paliesiaus dvare, festivalio organizatoriai prašo pakoreguoti savo planus ir atvykti į Zyplius, nes visi bilietai į rugpjūčio 14 d. koncertą jau parduoti.

"Pažinkite mane muzikoje. Ji mano gyvenime gimė tada, kai tėveliai su lopšinėmis laukė gandro, nešančio mažą mergaitę. Mama buvo ta, kuri palaikė, skatino ir protingai apsvarstydavo kiekvieną žingsnį muzikos keliu. Tėtis – muzikantas, todėl daugiausia dainavau su juo ir savo seserimis", – apie save pasakoja E.Sašenko.

Pirmą kartą solo užtraukusi būdama šešerių ji šešis kartus tapo "Dainų dainelės" laureate ir, pačios žodžiais, veržėsi į neišbraidytas pievas.

"Džiaugiuosi, kad kelyje sutikau žmonių, iš kurių galėjau ko nors pasimokyti. Laikas bėgo, o aš keliavau iš vieno dainų konkurso į kitą. Dar studijuodama inicijavau ir pati dalyvavau įvairiuose projektuose. Muzikoje esu drąsi ir atsidavusi, todėl kasmet mano projektų gretas papildo net keli intriguojantys pavadinimai", – dainininkės kūrybinėje biografijoje – ir miuziklai, ir "Eurovizija", kurioje ji atstovavo Lietuvai su daina "C'est ma vie".

"Esu dėkinga likimui už daugybę puikių žmonių, kuriuos sutinku savo muzikiniame kelyje. Tokia aš, Evelina Sašenko. Šiandien su nekantrumu judu į priekį, nes tikiu, kad muzikoje esu tai, kas dar bus", – sako jaunoji atlikėja.

Surengti B.Streisand dainų koncertą buvusi sena E.Sašenko svajonė. Amerikiečių dainininkė, dainų autorė, aktorė, rašytoja, filmų prodiuserė ir režisierė B.Streisand per daugiau nei šešis dešimtmečius trunkančią karjerą yra laimėjusi daugybę apdovanojimų, tarp kurių – du "Oskarai", aštuoni "Grammy", penki "Emmy" apdovanojimai bei daugybę kitų.

B.Streisand yra viena iš pelningiausių visų laikų dainininkių, pardavusi daugiau nei 145 mln. albumų visame pasaulyje. Ši muzikos legenda pelnė didžiulės klausytojų armijos pagarbą ir tapo tikra dievaite jaunesnės kartos atlikėjams. "Ši dainininkė man – tarsi mokytoja, į kurią lygiuojuosi, kurios įrašų daugiausia klausausi. Ne paslaptis, kad dievinu B.Streisand balsą, mane be galo žavi jos dainos ir inteligentiškas muzikos supratimas", – prisipažįsta E.Sašenko.

Į koncerto programą E.Sašenko įtraukė kūrinius iš miuziklų "Funny Girl", "Cats", daug kitų populiarių B.Streisand dainų. Ji nebando mėgdžioti legendinės artistės ar persikūnyti, tiesiog skiria pasirodymą visiems, kurie taip pat dievina ar mėgaujasi tuo, ką scenoje daro B.Streisand.

Viešnagė Pažaislyje

Rugpjūčio 15 d. Pažaislio vienuolyne festivalis kartu su Lietuvos Švento Kazimiero seserų kongregacija kviečia švęsti Žolinę – Švč.Mergelės Marijos dangun ėmimo šventę.

"Ir pasirodė danguje didingas ženklas: moteris, apsisiautusi saule, po jos kojų mėnulis, o ant galvos dvylikos žvaigždžių vainikas", – taip Jėzaus mokinys Jonas aprašo regėjimuose matytą Saulėtąją Moterį – Bažnyčios, kovojančios su bibliniu slibinu, simbolį, ir tarsi paragindamas įvertinti Mergelės Marijos misijos svarbą bei pasinaudoti teikiamomis malonėmis.

Šią Pažaislio vienuolynui itin svarbią šventę kaip ir kasmet papuoš šv.Mišių metu giedamas Kauno valstybinis choras, kuriam diriguos jo meno vadovas ir vyriausias dirigentas Petras Bingelis. Po mišių vyks koncertas, kurio metu choras pamalonins klausytojus iškiliausiais sakralinės muzikos kūriniais.

Liaudies išmintis sako: "Kas per Žolinę neviešės, tas visą gyvenimą laimės neturės." Todėl rugpjūčio 15-ąją visi mylintys išmintingą Dievo žodį ir iškalbingą muziką kviečiami apsilankyti Pažaislio vienuolyne.


Kas? Koncertas "SU MEILE BARBRAI STREISAND".

Kada? Rugpjūčio 13 d. 16 val.

Kur? Zyplių dvare.

 

Kas? ŽOLINĖS ATLAIDAI PAŽAISLYJE.

Kada? Rugpjūčio 15 d. 15 val.

Kur? Pažaislio vienuolyne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių