Į rankdarbių mugę atėjo žiema

Šeštadienį Kauno kultūros centre „Tautos namai“ parduoti ar pasipuikuoti savo megztomis kojinėmis, pirštinėmis, nertomis skaromis, siuvinėtais paveikslais, papuošalais ir rankų darbo atvirutėmis rinkosi savo laisvalaikį taip leidžiančios senjorės bei tokį darbą pasirinkusios jaunos mamos.

Ypatinga atmosfera

Rudeniui persivertus į kitą pusę ir orams pranešant apie artėjančią žiemą į mugę atvykę lankytojai ieškojo šiltesnių apdarų sau ir Kalėdinių dovanų artimiesiems. Mugės dalyvės taip pat nesnaudė – mezgė, nėra, pynė ir čia pat pildė savo ekspoziciją.

Viena senjorė, ilgametė mugės dalyvė, priėjusi prie savo atvirukus pristatančios Jūratės Jurevičiūtės, dėkojo jaunai moteriai už dalyvavimą ir džiaugėsi, kad renginyje vyrauja ypatinga kūrybiška ir fantazijos kupina atmosfera.

Įspūdingais karpiniais puoštais atvirukais ir ažūriniais vokais prekiavusi J.Jūrevičiūtė pasakojo mugėje dalyvaujanti pirmą kartą, bet ši veikla yra ne laisvalaikis, o jos darbas.

“Jei neauginčiau vaikų ir galėčiau visą laiką skirti vien  šiai veiklai, tikrai galėčiau išgyventi”, – teigė “Idėjų pastogės” vardu originalias dekoracijas kurianti moteris.

Neįmanoma įkainoti

Mugėje buvo galima sutikti ir tokią rankdarbių meistrę, kuri savo darbų parduoti nenorėjo. “Jų neįmanoma įkainoti. Nepamatuosiu, kiek laiko ir pastangų esu įdėjusi”, – teigė Ona Bartkevičienė, siuvinėjanti pasaulinė dailės klasiką.

Naujausi jos kūriniai – Leonardo da Vinčio “Dama su šermuonėliu” ir Jano Vermeerio “Mergina su perlo auskaru”. Žvelgiant iš tolo atrodo, kad tai ne siuvinėtos, o pieštos paveikslų kopijos, įrėmintos aukso rėmuose po stiklu. Toks įspūdis susidaro, nes plonytės adatos dygsniai nepraleidžia nė vieno potepio ar šešėlio.

O.Bartkevičienė prisipažįsta, kad siuvinėjanti tik tuos kūrinius, kurie jai pačiai patinka ir kurie yra vertingi. Šiuo metu ji kuria Gustavo Klimto “Bučinį” ir ruošiasi grandioniziam savo darbui – išsiuvinėti Leonardo da Vinčio “Moną Lizą”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dauiau

dauiau  portretas
ir dažniau tokių MUGIŲ sveikinu ir žemai lenkiuosi visoms DARBŠTUOLĖMS ačiū ačiū SĖKMĖS ir pasisekimo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių