Į muzikos pasaulį – per pažinimo vartus

Kauno valstybinė filharmonija jau nuo seno yra tapusi patraukliausia erdve, kurioje nuolat vyksta koncertai ir įvairių žanrų muzikiniai renginiai. Greta solidžių akademinės muzikos programų, filharmonija didžiulį dėmesį skiria jaunosios kartos klausytojams ir atlikėjams, atverdama jiems kelią į didžiosios muzikos pasaulį.

Jaunieji atlikėjai visada džiaugiasi turėdami galimybę pasirodyti Kauno valstybinės filharmonijos organizuojamame jaunųjų muzikų festivalyje: šiemet kovo 30–balandžio 3 d. jis vyks jau 25-ąjį kartą.

Pažintis su liaudies muzika

Augančią koncertų lankytojų kartą filharmonija kviečia į tradiciškai rengiamas sekmadienines popietes, skirtas visai šeimai.

Šių metų pavasario sezonas – ne išimtis. Kiekvieną pavasario mėnesį jaunuosius klausytojus filharmonija kviečia susitikti kone kas antrą sekmadienį. Nuotaikingos, dažnai teatralizuotos programos, rengiamos profesionalių atlikėjų, taps puikia sekmadienio popietės pramoga, kurios metu bus galima ne tik smagiai praleisti laiką, bet ir sužinoti daugybę naujų dalykų.

Sausio 24 d. susitikti pakvietė muzikos ansamblis "Ainiai", kuris pristatė teatralizuotą koncertą visai šeimai "Skamba kankliai, atataria lamzdžiai". Koncertinės įstaigos "Kauno santaka" renginys kvietė susipažinti su tautos istorija, kultūra, tradicijomis, atsispindinčiomis liaudies sukurtose dainose, padavimuose ir pasakojimuose.

Pasaka apie garsų pasaulį

Sausio 31 d. keliauti po magišką garsų pasaulį pakvies Vidmanto Bartulio muzikinė pasaka "Dieviškoji garsų skrynia". Kaip atrodytų pasaulis, jei jame nebūtų muzikos ar jis nebūtų liūdnas ir nuobodus? – klausia pasakos herojai. Ar pasakoje išgirsite atsakymą? Tebūnie tai paslaptis, nors net mažiausieji žino, kad visos pasakos baigiasi laimingai.

Pasaka skirta smalsiems vaikams, norintiems išgirsti šiuos klausimus ir kartu su pasakos veikėjais leistis ieškoti atsakymų. Klausydami šios pasakos vaikai susidomės paslaptingu ir nuostabiu muzikos pasauliu, pažins jį plačiau, o gal net atras muziką savyje... Juk stebuklingoje garsų skrynioje gali slypėti galybė įvairiausių muzikinių istorijų.

Pasaką visiems vaikams ir ne tik vaikams seks aktorius Remigijus Endriukaitis, o paslaptinguosius instrumentus kalbins Kauno fortepijoninis trio: Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Čepinskienė (smuikas) ir Asta Krištaponienė (violončelė).

Kam muša būgnai?

Vasario 7 d. į pažintį su pasaulio ritmais kvies energija trykštantis Kauno bigbendas ir mušamųjų instrumentų virtuozas Arkadijus Gotesmanas.

Programos metu atlikėjai papasakos apie itin spalvingą mušamųjų instrumentų pasaulį. Skambės įvairiausi būgnai bei perkusiniai instrumentai iš Indijos, Afrikos ir Artimųjų Rytų šalių, skleisis jų grojimo bei skambesio ypatybės, klausytojai susipažins su instrumentų kilmės istorija.

Kartu su Kauno bigbendu muzikuosiantis popietės svečias A.Gotesmanas – vienas kūrybingiausių ir universaliausių šalies perkusininkų, vienas išradingiausių ir produktyviausių Lietuvos džiazo kūrėjų. Jis bendradarbiavo su daugybe įvairių krypčių muzikantų, yra ilgametis Viačeslavo Ganelino, Petro Vyšniausko, Vladimiro Tarasovo, Liudo Mockūno, Dainiaus Pulausko, Tomo Kutavičiaus partneris, muzikuoja Vilniaus džiazo orkestre. Naujausia jo eksperimentų laboratorija – duetas su klavišininku Dmitrijumi Golovanovu, audžiantis spontaniškas improvizacijas iš akustinių mušamųjų dūžių ir klavišininko melodijų bei gyvos elektronikos triukų. Menininkas groja ne tik džiazą, bet ir naujausią akademinę muziką, rašo scenarijus muzikiniams performansams ir instaliacijoms, rengia projektus su šokėjais.

Kitokia trijų paršiukų istorija

Vasario 28-ąją į nuotaikingą ir žaismingą miuziklą "Paršiukų kelionės" kvies jungtinė atlikėjų komanda. Algimanto Armono režisuotoje muzikinėje pasakoje dainuos, muzikuos, tris išdykusius paršiukus ir klastingą vilką vaidins Diana Tiškovaitė, Gediminas Trijonis, Algimantas Armonas ir Česlovas Brazinskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Super

Super portretas
Ačiū! popietės sekmadieniais mums labai patinka. Džiaugiamės, kad ir Kauno bigbendas pradėjo dažniau rodytis. Su nekantrumu laukiam ir muzikinių spektakliukų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių