Į Kauną sugužėjo būrys arabų baikerių

"Omanas – taikos žemė". Su tokiu šūkiu porai dienų į Kauną atidundėjo net 14 baikerių iš Omano sultonato. Su 13 "Honda Goldwing" ir vienu "Harley Davidson" motociklu atvykusius arabus svetingai priėmė kauniečių baikerių klubas "Moonlight Knights MC".

Kauniečiai bei miesto svečiai jau atkreipė dėmesį į gatvėse praūžusį, o  Laisvės alėjoje bei senamiestyje vaikščiojantį būrį egzotiškų vyrų.

"Lietuva ir Kaunas mums labai patiko. Be to, norėjau pasimatyti ir su savo sielos draugu", – taip pagarbiai į "Moonlight Knights MC" narį Audrių Gruodį kreipėsi "Muscat Bikers" klubo bei daugiau nei 20 arabų ir Afrikos šalių vienijančios organizacijos "Bikers Network" organizacijos prezidentas – 41 metų telekomunikacijų specialistas Taharas.

Prieš dvejus metus devyniais motociklais Lietuvoje lankėsi 15 žmonių grupė iš Omano, Saudo Arabijos, Bahreino ir Kataro. Juos šiltai priėmė 1998 metais įkurto vieno seniausių Lietuvos baikerių klubų "Moonlight Knights MC" nariai.

"Jie buvo sužavėti Lietuva, Kaunu ir festivaliu "Baikerių naktys" Jadagonyse. Apie tai papasakojo kitiems baikeriams, kurie išsirengė į dar ilgesnę kelionę, – mums pasakojo A.Gruodis. – Beje, Taharas, nusižiūrėjęs ne vieną detalę, ketina kažką panašaus surengti ir savo šalyje."

Pernai surengę žygį po Balkanus, šįkart iš Omano sultonato po Aziją ir Europą iškeliavo tik omaniečiai: 13 arabų ilgon kelionėn išsirengė su "Honda Goldwing" ir vienas – su "Harley Davidson" motociklu.

Omaniečių grupėje – vien vyrai: jauniausiam – 23, vyriausiam – 42 metai. Tai – ir verslininkai, telekomunikacijų specialistai, inžinieriai, dėstytojai.

Draugiški omaniečiai vyksta su šūkiu "Oman is the Land of Piece" (Omanas – taikos šalis).

"Mūsų šalis – taiki, moderni, mes vertiname ir mylime taiką. To linkime visiems žmonėms, – teigė omaniečių baikerių lyderis Taharas. – Iš viso pravažiavome jau apie septynis tūkstančius, numatėme pravažiuoti apie 14 tūkstančių kilometrų".

Omaniečiai kelionę pradėjo savo šalies sostinėje Muskate, iš ten išvyko į Saudo Arabiją, persikėlė keltu į Iraną, po to Azerbaidžaną, Gruziją.

Iš Batumio keltu jie nuvyko į Ukrainos uostą Odesą, o iš ten išvyko į Baltarusiją.

"Omane mums buvo sakę, kad mums nereikia Baltarusijos vizos, tačiau prie sienos mums paaiškino, kad vizos nereikia tik skrendant lėktuvu, todėl apsigręžėme ir per Ukrainą išvykome į Lenkiją, o iš ten pasiekėme Lietuvą", – pasakojo omaniečiai.

Lietuvoje, kaip ir Vakarų Europoje, jie gyrė geranoriškumą, toleranciją baikeriams ir garbingą elgesį kelyje.

"Jie – labai komunikabilūs, korektiški, taikūs, gerbiantys vietos papročius, – nuoširdžiai svečius gyrė A.Gruodis. – Beje, visi į Lietuvą atvykę omaniečiai nevartoja alkoholio."

Trečiadienio vakarą omaniečiai ketina išvykti į Rygą, po to – į Estiją, Švediją, Daniją, Vokietiją.

Beje, Omane, baikeriu gali tapti ir moterys. Tiesa, į tolimą ir sunkią kelionę šįkart išsirengė tik vyrai, kurie ypač susižavėjo ir lietuvaitėmis dar po pirmos kelionės į Lietuvą.

"Lietuvoje sužavėjo ne tik moterys, draugiški žmonės, saugumas, vairavimo kultūra, bet ir oras, – šyptelėjo Taharas. – Pas mus dabar 55 laipsniai karščio."

Sausio ir vasario mėnesiais (itin palankus laikas keliauti šioje šalyje) omaniečiai kviečia apsilankyti "Moonlight Knights MC" narius Omane.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visada

Visada portretas
Maniau kad motociklistai lengviausia terpė skkleisti priešiskai ideologijai Mūsų besmegeniai- taip pat...

šulcas

šulcas portretas
kiek dienų reikės laukti,kol išlis bacilos, kurias atvežė arabai

cha

cha portretas
Tai bus darbo Kauno prostitutėms....daugiau tokių svečių.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių