Į Birštoną plukdys muzikinis kruizas

Kiek­vieną sek­ma­dienį vyks­tan­tis krui­zas į Birš­toną šįkart bus išskirtinis. Jo me­tu bus ga­li­ma pa­si­mėgau­ti ne tik gražiais pa­kran­čių vaizdais, ku­ror­ti­nio mies­te­lio lan­ky­mu, bet ir ge­ra mu­zi­ka.

Gidą pa­keis is­to­ri­kas

Lie­pos 2 d. vyk­sian­čia­me krui­ze skambės prancū­ziš­ka ir tan­go mu­zi­ka. Ją at­liks akor­deo­nis­tai Lu­kas Ka­ti­nas ir Sand­ra Ve­vers­kytė. „At­likė­jams dar ne­te­ko kon­cer­tuo­ti tokio­je ne­tra­di­cinė­je ap­lin­ko­je kaip lai­vas, ta­čiau jų kuriama at­mos­fe­ra, ti­kimės, ne­pa­liks abe­jingų“, – vi­lia­si krui­zus į Birš­toną or­ga­ni­zuo­jan­čios www.nemunoturas.lt atstovas Mindaugas Žiedelis.

Lai­vas „Ne­mu­nas“ iš Kau­no ma­rių prie­plau­kos Birš­to­no link su­ka kiek­vieną sek­ma­dienį ir per vals­ty­bi­nes šven­tes. Lie­pos 6 d. gidą lai­ve pa­keis is­to­ri­kas, Vy­tau­to Did­žio­jo uni­ver­si­te­to pro­fe­so­rius Jo­nas Vai­če­no­nis. „Ke­lionė­je kal­ba su­ksis ir apie Min­dau­go karū­na­vimą, ir apie Birš­toną, Kau­no ma­rių su­si­for­ma­vimą. Ka­dan­gi J.Vai­če­no­nis yra ka­ro is­to­ri­jos spe­cia­lis­tas, bus kal­bos ir apie karą“, – už­si­minė pa­šne­ko­vas.

Lie­pos 30 d. ke­liau­ti į Birš­toną kvie­čia­mi tie, ku­rie nea­be­jin­gi ge­ram mais­tui: vyks ku­li­na­ri­nis krui­zas. Ke­lionė­je da­ly­vaus vie­no Birš­to­no res­to­ranų še­fas, atsklei­sian­tis šio re­gio­no ku­li­na­ri­jos pa­slap­čių.

Kil­pos su­su­ka galvą

Pa­kal­niš­kių įlan­ka, Pa­žais­lio vie­nuo­ly­no bokš­tai, Vieškūnų, Sa­mylų, Da­bin­tos pi­lia­kal­niai, Meilės įlan­ka, Ka­da­gių slėnis, ato­dan­gos – plau­kiant į Birš­toną šie pa­kran­čių vaiz­dai iš lai­vo at­si­ve­ria lyg ant del­no. Stebė­da­mi Kau­no ma­rių ir Nemu­no pa­kran­čių vaiz­dus, vie­tinę florą ir fauną, ke­lei­viai klau­so­si profesionalaus gi­do pa­sa­ko­jimų: le­gendų apie užt­venk­to Ne­mu­no pa­skan­din­tus kai­mus, pa­sa­ko­jimų apie bu­vusį kraš­to­vaizdį, pa­kran­tes ir vie­tos žmo­nes. „Su mu­mis vyks­tan­tys gi­dai yra Kau­no ma­rių re­gio­ni­nio par­ko dar­buo­to­jai, vadinamie­ji reind­že­riai. Jie iš­sa­miai ga­li pri­sta­ty­ti ma­rių tur­tus, pa­pa­sa­ko­ti apie kiek­vieną pra­skren­dantį paukštį, o jų čia ne­ma­žai“, – už­si­minė ke­lionės organiza­to­rius.

Labai gražu pačiose Kauno mariose, ir jos keičiasi. Plaukiant ryte, keleiviai stebi žvejus, pramoginius katerius, vakare – daugiau jachtų, kitų burinių laivelių.

Pa­sak jo, ke­tu­rių va­landų trukmės plau­ki­mas neprailgs­ta. „Taip dar ne­bu­vo, kad ke­lei­viai skųstųsi: ke­lionė prail­go. Prap­lau­kus Pi­liuoną, Darsū­niškį, Po­ciū­nus su jų sklan­dy­tu­vais, ku­rių neįma­no­ma nepas­tebė­ti, pra­si­de­da Ne­mu­no kil­pos, netru­kus at­si­ve­ria Birš­to­no vaiz­dai: Vy­tau­to piliakalnis, Šv.An­ta­no Pa­du­vie­čio baž­ny­čios bokštai, Ne­mu­no kran­tinės vaiz­dai, – pa­šne­ko­vas pa­stebė­jo, kad neto­li Birš­to­no lai­vy­ba Ne­mu­ne taip pat yra in­ten­sy­vesnė. – La­bai gra­žu pačiose Kau­no ma­rio­se, ir jos kei­čia­si. Plau­kiant ry­te, ke­lei­viai ste­bi žve­jus, pramo­gi­nius ka­te­rius, va­ka­re – dau­giau jachtų, kitų bu­ri­nių lai­ve­lių.“ Paš­ne­ko­vo žodžiais, dau­giau žmo­nių ins­tink­ty­viai ren­ka­si nu­plauk­ti į Birš­toną, o iš ten parva­žiuo­ti au­to­bu­su. Ta­čiau pa­pras­tai par­plauk­ti lai­vu yra ma­lo­niau – šilčiau.

Lai­vui įplau­kus į Ne­mu­no kilpų re­gio­ninį par­ką, daž­nai net ir ste­bin­tie­ji lai­vo kursą su­si­pai­nio­ja, kur link plau­kia­ma. „Žmonės pa­pras­tai gal­vo­ja, kad į Birštoną at­plauk­si­me nuo Prienų pusės – Ne­mu­no kil­pos su­su­ka gal­vas“, – šyptelė­jo M.Žie­de­lis.

Sen­jo­rai ke­liau­ja grupė­mis

Birš­to­ne at­plau­ku­sie­ji pra­leid­žia ke­tu­rias va­lan­das. Va­lan­dos trukmės ekskursijo­je su vie­ti­niu gi­du tu­ris­tai ap­lan­ko mi­ne­ra­li­nio van­dens ga­ri­ni­mo bokštą, biu­vetė­je ra­gau­ja mi­ne­ra­linį van­denį, ba­so­mis iš­ban­do Knei­po ta­ke­lius. Lais­vu me­tu daž­nas ren­ka­si už­kop­ti į Vy­tau­to pi­lia­kalnį, ap­va­žiuo­ti ku­rortą dvira­čiais, pie­tau­ja šio pa­ne­mu­nio ku­ror­to ka­vinė­se. Kai ku­rie spėja iš­si­mau­dy­ti mi­ne­ra­li­nio van­dens vo­nio­se, ba­sei­ne ar surengti iškylą gamtoje.

Plauk­ti į Birš­toną iš kar­to or­ga­ni­zuo­ja­mos dvi ke­lei­vių grupės. „Vie­na grupė Kau­no ma­rių prie­plau­ko­je prie hid­roe­lekt­rinės su gi­du sėda į laivą ir plau­kia. Po eks­kur­si­jos Birš­to­ne ir keleto valandų laisvo laiko grupė į laivą ne­begrįž­ta: sėda į au­to­busą ir rie­da Kau­no link. Į laivą sėda ir plau­kia grupė, at­vy­ku­si į Birš­toną au­to­bu­su“, – de­vy­nių va­landų trukmės marš­rutą ke­liais sa­ki­niais nu­pa­sa­ko­jo ke­lionės or­ga­ni­za­to­rius.

14–16 eurų kai­nuo­jan­čius ke­lionės bi­lie­tus per­ka ir jau­nos šei­mos su ma­žais vai­kais, ir draugų kom­pa­ni­jos, pa­vyzd­žiui, šven­čian­tie­ji gim­ta­die­nius, ir sen­jo­rai. Plau­ki­mai į Birš­toną po­pu­liarūs: bi­lietų į kruizą daž­nai ne­lie­ka dvi sa­vaitės prie­š plau­kiant. „Būna taip, kad žmonės skam­bi­na, klau­sia, ar bi­lietų yra, sa­kome yra, ta­čiau, skam­bi­nan­tie­siems dar ne­spėjus bi­lietų nu­si­pirk­ti, juos už­si­sa­ko di­delė sen­jorų grupė, ir bi­lietų ne­be­lie­ka. O sen­jo­rai la­bai mėgsta ke­liau­ti grupė­mis: ke­liau­ja įvairūs jų klu­bai, drau­gi­jos, cent­rai. Į Birš­toną plau­kia vi­sa Lie­tu­va: atvyks­ta ir tu­ristų iš Vil­niaus, kitų miestų. Jiems siū­lo­me nu­va­žiuo­ti au­to­bu­su, o par­plauk­ti lai­vu, nes mūsų au­to­bu­sas į Birš­toną iš­vyks­ta va­lan­da vėliau“, – pasak M.Žie­de­lio, did­žio­ji bi­lietų da­lis par­duo­da­ma in­ter­ne­tu, bilietų galima įsigyti ir Kauno rotušėje įsikūrusiame Turizmo informacijos centre. Bilietų galima užsisakyti www.nemunoturas.lt ir tel. 8 610 91 039.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Puiku, ačiū už nuostabias keliones. Bet... pradinį (arba galutinį) vaizdą gadina TRAGIŠKA aplinka Pažaislio prieplaukoje: gūdus sovietmečio vaizdas, griuvėsiai, smarvė... Kažkas prastai dirba, kad tuo nesirūpina, tad reikėtų paklibinti iš kėdės

Pramogas

Pramogas  portretas
Pramogų nors vežimu vežk, nebežinai nei kur pasiduot :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių