Gyventi ir kurti įkvepia vaikai

  • Teksto dydis:

Aurelijos Makūnienės labdaros ir paramos fondas pristatė jau septintą knygelę vaikams. Šiais metais į pirmokėlių rankas pateko garliavietės poetės Zitos Gaižauskaitės eilėraščių knygą „Delnuose laikau saulutę“.

Knygelę tradiciškai iliustravo patys rajono mokiniai. Šįkart jos puslapius puošia spalvingi Šlienavos pagrindinės mokyklos moksleivių dailės studijos auklėtinių piešiniai. Vaikai juos sukūrė vadovaujami dailės mokytojo Vlado Ravkos, pradinių klasių mokytojų Inos Banevičienės, Ilonos Surgautienės ir Želvitos Jankunės.

Knygelės pristatymas ir iliustracijų paroda vyko Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje. Zitos Gaižauskaitės eilėraščiai atgijo Garliavos Jonučių progimnazijos pirmokų lūpose.

Šventėje apsilankė nepaprastas svečias – Rudens Bobutė, kuri buvo pati Zita Gaižauskaitė ir noriai atsakė į moksleivių užduodamus klausimus.

„Kai pamačiau vaikų iliustracijas, pajutau, kaip basas angelas vaikšto po širdį”, – kūrybos džiaugsmais dalinosi poetė. Paklausta, kas ją įkvepia kūrybai ir gyvenimui, ji nedvejodama atsakė, kad – vaikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių