Gatvės muzikos dieną sudrebins jaunieji rokeriai

Šiais metais Gatvės muzikos dienos (GMD) „Uždaromajame vakare“, „Intermedix“ scenos punkte, pasirodys kauniečių vaikinų grupė „Only Once“. Žodžio kišenėje neieškantys, šmaikštūs ir linksmi rokeriai dalijasi praėjusių metų GMD įspūdžiais ir nekantrauja gegužės 20 d. savo dainomis užvesti publiką „Adform“ kiemelyje.

– Papasakokite, kaip ir kada įkūrėte savo grupę?

– Adomas: dalyvavau „Chorų karuose“ su grupe „Thunderthale“. Projekto pabaigoje man paskambino grupės vokalistas Laurynas. Jis pasakė, kad Kauno Laisvės alėjoje bus rengiamas koncertas Romo Kalantos minėjimui. Laurynas paklausė, ar turiu grupę, su kuria galėčiau sudalyvauti renginyje. Aš atsakiau, kad šiuo metu neturiu, bet jei man duos savaitę laiko, ką nors surasiu. Suradau būgnininką Kęstutį ir gitaristą Mindaugą. Prisijungti pakviečiau ir savo draugus Moniką bei Gytį. Grupė gimė būtent dėl šio koncerto, todėl ir pavadinome „Only Once“. Planavome groti vienam renginiui, bet atsitiko taip, kad man ir toliau tenka kankintis su šiais žmonėmis.

– Kaip reagavo jūsų šeima, artimi draugai, kai pradėjote groti grupėje?

– Mindaugas: visada palaikė, jiems buvo smagu, kad šeimoje yra muzikantas. Dar didesnis palaikymas atsirado, kai pradėjome su grupe dalyvauti muzikiniame projekte.

– Adomas: aš muzikavau ir anksčiau, tad kai pradėjau groti su grupe „Only Once“, tėvų tai nenustebino. Visi manė, kad groti grupėje yra geriau, nei vaikščioti gatvėmis. Nors daug kam roko muzika asocijuojasi su alkoholiu, narkotikų vartojimu, tačiau mes esame ne iš tokių.

– Paulius: groju gitara nuo ankstyvos paauglystės. „Only Once“ – ne pirma mano grupė. Šiuo metu su Kęstučiu taip pat grojame metalo grupėje „ClockworkCreep“, kurią laikau pagrindiniu savo projektu. Toje grupėje esu vokalistas ir gitaristas, o Kęstas – bosistas. Anksčiau nepajutau didelio palaikymo iš tėvų. Viskas pasikeitė, kai grupę „Only Once“ pradėjo rodyti per televiziją. Tėvai galvojo, kad grojimas yra tik laiko švaistymas, kad aš turėčiau vietoje muzikos daugiau laiko skirti mokslams arba darbui. Tik po dalyvavimo muzikiniame projekte tėvų nuomonė pasikeitė.

– Kęstutis: mano tėvai dar ir dabar galvoja, kad grojimas yra visiška nesąmonė. Jeigu Pauliaus tėvai patikėjo, kad iš muzikos galima užsidirbti, tai mano vis dar netiki.

– Kokių dar turite pomėgių be grojimo?

– Mindaugas: šiuo metu studijuoju programų sistemų mokslus. Laisvu laiku mėgstu žaisti įvairius kompiuterinius žaidimus, naršyti internete.

– Kęstutis: man patinka skaityti knygas.

– Paulius: muzika – didžiausia mano aistra. Labai mėgstu kompiuterinę grafiką. Taip pat dirbu architektu.

– Adomas: dabar dirbu transporto firmoje. Deja, laisvalaikio lieka labai nedaug. Džiaugiuosi, kad dar randu laiko pabendrauti su šeima ir artimais žmonėmis.

– Kodėl nusprendėte dalyvauti televizijos projekte „X faktorius“? Kokios patirties įgijote?

– Adomas: muzikinis projektas padėjo išeiti iš savo komforto zonos. Pagalvojome, kad mūsų grupei tai bus puiki reklama.

– Paulius: o mano tikslas buvo nueiti į savo komforto zoną, sceną, ir pareklamuoti savo grupę „Only Once“.

– Kęstutis: mes pirmą kartą buvome tiesioginiame eteryje. Kai reikėjo išeiti į tiesioginį eterį ir ne groti, o tik praeiti pro sceną ir pamojuoti, galvojom, kad bus labai baisu.

– Adomas: teisingai mums tai pavyko padaryti tik per trečią pasirodymą. O šiaip viskas labai smagu ir įdomu buvo. Gavome galimybę groti prieš didesnes auditorijas. Dalyvavimas projekte atvėrė galimybes pasirodyti „M.A.M.A“ apdovanojimuose. Mes 10 tūkst. žmonių miniai atlikome du kūrinius, taip pat turėjome galimybę groti „Šiaulių arenoje“. Šios patirtys sekė po muzikinio projekto.

Muzika yra meilė ir nesvarbu, kiek ji kainuos. Kai myli, juk neskaičiuoji...

– Ar dažnai tekdavo repetuoti?

– Adomas: darbai prasidėdavo nuo trečiadienio, kai žinodavome, kokią dainą reikės atlikti. Kartais ilgai užsitęsdavo dainos pasirinkimas. Tada repeticijų likdavo dar mažiau.

– Paulius: mums pasisekė, kad „X faktorius“ nesistengė mūsų pakeisti ir galėjome ten atlikti tokias dainas, kurias mes jau mokėjome ir jau ilgai grojome scenoje.

– Kęstutis: iki projekto repetuodavome labai daug, todėl jo metu mums buvo šiek tiek paprasčiau.

– Ar turit mėgstamiausią grupę/atlikėją?

– Mindaugas: „Pink Floyd“, „Arctic Monkeys“.

– Kęstutis: „Dream Theater“, „Panic! At The Disco“.

– Paulius: „System of a Down“, „Korn“, „LambofGod“, „Radiohead“, „Muse“.

– Adomas: „David Bowie“, „Queens“, „Shinedown“, „Thirty Seconds to Mars“ ir kitos mergaitiškos grupės.

– Papasakokite apie savo įsimintiniausią koncertą.

– Kęstutis: tai buvo mūsų pats baisiausias koncertas. Koncertavome Klaipėdoje. Renginio organizatoriai žadėjo, jog bus būgnai, tačiau atvažiavę neradome muzikos instrumentų, o vietoje mikrofonų stovų – šluotos kotai.

– Adomas: net kava nepavaišino, o tik vandeniu.

– Kada pirmą kartą sudalyvavot Gatvės muzikos dienoje? Kas paskatino dalyvauti šiame renginyje?

– Kęstutis: kaip grupė, Gatvės muzikos dienoje, vyksiančioje Kaune, dalyvaujame jau antrus metus. Manau, jog šio renginio idėja yra labai įdomi, daug atlikėjų gali savo muzika pasidalinti su praeiviais.

– Adomas: dabar smagu, jog esame garbės svečiai, kurie uždarys vakarą. Šiame renginyje paskatino dalyvauti noras ir galimybė susipažinti su kitais atlikėjais.

– Ką jums reiškia muzika?

– Adomas: muzika yra išraiška, kuri padeda visą savo vidinį pasaulį išreikšti daina. Muzika yra meilė ir nesvarbu, kiek ji kainuos. Kai myli, juk neskaičiuoji...

– Paulius: man muzika leidžia išreikšti save.

– Kęstutis: muzika – galimybė užsidirbti ir gyventi laimingai.

– Mindaugas: pramoga. Visada smagu su draugais pagroti, sukurti ką nors, kas praturtina sielą.

– Kaip trimis žodžiais apibūdintumėt Gatvės muzikos dieną?

– Paulius: muzikantai eina grot!

– Adomas: laisvė, saviraiška ir bendravimas.

– Kodėl žmonės turi ateiti į „Uždarąjį vakarą“?

– Adomas: bus labai linksma. Juk toks koncertas niekada nepasikartos! Būtinai visi ateikite, mūsų grupė atliks pačias gražiausias dainas iš savo repertuaro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių