Gatvės muzikos diena: būkite pasiruošę pašėlti

  • Teksto dydis:

Šiemet Gatvės muzikos diena Kaune (GMD) jau aštuntąjį kartą kviečia susivienyti ir užpildyti miestą muzikos garsais. Gegužės 21 d. nuo 12 val. miesto centrą – nuo Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Vienybės aikštės iki „Pilies sodo“  prie Kauno pilies – užkariaus profesionalūs ir mėgėjiški įvairios muzikos bei šokio atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio.

GMD organizatoriai, Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto (VU KHF) studentai, nori priminti, kokius atlikėjus ir kur galite rasti.

Prie Vytauto Didžiojo karo muziejaus ir Vienybės aikštėje kauniečiai bus pasitikti tradicinėmis lietuvių liaudies dainomis ir tautiniais šokiais. Būkite pasiruošę šokti kartu su  „Gintarėliu“, „Skalsa“, „Nemunu“, „Rasa“.

Prie fontano Laisvės alėjoje galėsite pasimėgauti popmuzika ir išgirsti kažką naujo, atliekamo Juozo Kizevičius ir grupės „Po aštuntos“.

Laisvės al. 72 įsikūrusiame „Coffee Inn“ (informaciniame punkte) pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos kviečiami tie, kurie viską atiduotų už truputį roko ar R&B – muzika dalinsis Vytis bei Karolis Bagočius. Čia pat galėsite pasiimti renginio programėlę arba jums reikalingą informaciją suteiks Gatvės muzikos dienos Kaune savanoriai.

Prie Vasario 16-osios gatvės stabtelėti turėtų žmonės, kurie mėgaujasi metalu, alternatyviąja muzika ar roku – čia savo talentus demonstruos grupės „D.I.K.V.A.Š.“, „Green Walls“, „Clockwork Creep“.

Prie Kauno centrinio pašto vyks šokėjų pasirodymai – čia dėl žiūrovų dėmesio rungsis šokių kolektyvai „Flash Dance“, „Tango Salon“, „24/7“ ir „Vanila“.

Prie greitojo maisto restorano „Hesburger“ turėtų burtis šokių muzikos mėgėjai, nes būtent čia nuo 12 iki 20 val. gros „7T7“, „NELBUMBOS&ALIENNCATT“, „Quiet one“, „Interno“ ir kt.

Prie kavinės „Vero Cafe“ (Vilniaus g. 18)  jūsų laukia gyvi pasirodymai su elektriniais prietaisais – muzikuos džiazo atlikėjai „Sweetband“, rokeriai „Matas ir Dangiras su grupe“.

Į Vilniaus g. 19 šiemet sugrįžta paramos ir labdaros fondo „Mamų unija“, kurio pakviesti Sasha Song ir grupės „B.B.E.“ bei „Original copy“ skatins visuomenę padėti onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, o fondo savanoriai surengs specialią programą. 

Šalia kavinės „Kavos kerai“ (Vilniaus g. 60) lietuvių liaudies dainomis džiugins folkloro atlikėja Gilė, grupė „Kanklių muzika“ kvies pasinerti į džiazo ritmiką, o su KTU muzikine grupe „AITOR“ galėsite judėti roko ritmu.

Šiemet naujai atsiradęs punktas prie „Pilies sodo“ (Pilies g. 12) nuo 13 iki 22 val. visiems siūlys pašėlti pagal šokių muziką.

Į VU KHF Liepų kiemelį (Muitinės g. 8) užsukti turėtų ne tik muzikos, bet ir meno mėgėjai. Čia įsikūrusioje „Muzikos karalystėje“ nuo 12 iki 16 val. savo muzikinius gebėjimus demonstruos jaunieji Kauno I muzikos mokyklos muzikantai, o Kauno dailės gimnazijos mokiniai visus džiugins savo kūryba pačiomis įvairiausiomis technikomis.

18.30 val. GMD organizatoriai visus  gatvės muzikos gerbėjus tikisi išvysti prie Miesto sodo įkurtos „Intermedix“ scenos, kurioje nuo 19 iki 20 val. vyks jau Muzikos dienos tradicija tapęs „Drum2gether”. Jo vedliu Kaune šiemet bus dainininkas Jurgis Didžiulis. Dienos pabaigoje, nuo 20 iki 22 valandos, pradžiugins eksperimentinės muzikos atlikėjai – grupė „Sirupas“ ir rokeriai „Wild Reason“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
Nejauti kad biski ne ten lygio ieskai? GAtvej gali dainuoti bet kas....kas nors tris akordus moka. Ir tai sveikintina, zmones linksminasi ir dainuoja kas kam prie sirdies.

Klausimelis

Klausimelis portretas
Kada musu jaunieji rokeriai ismoks dainuoti lietuviskai. Ar jie mano, kad varvaliodami angliskai jau pasieke labai auksta tarptautini lygi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių