Garliavos meno mokykloje skambėjo išleistuvių melodijos

  • Teksto dydis:

Trečiadienį 53-ims Garliavos meno mokyklos moksleiviams buvo įteikti 8 metų neformaliojo ugdymo programos baigimo pažymėjimai.

Mokyklos kiemelyje aidėjo pučiamųjų orkestro atliekami maršai. Vėliau moksleiviai, jų artimieji ir pedagogai susirinko į salę, kur liejosi romantiškos melodijos – scenoje koncertavo Kauno fortepijoninis trio: Lina Krėpštaitė (fortepijonas), Indrė Čepinskienė (smuikas) ir Asta Krištaponienė (violončelė).  Savo talentus demonstravo ir mokyklos auklėtiniai.

Į šventę atvykęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas linkėjo absolventams tobulinti meno mokykloje įgytus gebėjimus ir nepamiršti gimtojo krašto.

Mokyklos direktorė Regina Guobė įteikė absolventams mokyklos baigimo pažymėjimus, o  septyniems labiausiai pasižymėjusiems - ir padėkos raštus.

Iš viso Garliavos meno mokykloje mokosi 748 vaikai, jaunuoliai ir suaugusieji. Iš jų Garliavoje 492,  Raudondvario filiale -170, Vilkijoje-51, Babtuose 37. Veikia fortepijono, akordeono, styginių, pučiamųjų, liaudies instrumentų, chorinio dainavimo, ankstyvojo amžiaus  meninio ugdymo, teorinių disciplinų, dailės skyriai.

Mokyklos istorijos puslapius puošia laureatų ir diplomantų vardai, laimėti prestižiniuose konkursuose Lietuvoje, Italijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Čekijoje, Slovėnijoje, Ispanijoje, Kroatijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Jungtinėje Karalystėje.

Garliavos meno mokyklos pastatas Kauno rajono savivaldybės pastangomis prieš keletą metų buvo rekonstruotas. V. Makūnas informavo, kad savivaldybė planuoja pagerinti sąlygas ir Raudondvario filialui, kuris turėtų įsikurti Instituto gatvėje, ugdymo reikmėms pritaikius buvusį Žemės ūkio inžinerijos instituto pastatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomonė

nuomonė portretas
Nu ar merui neatsibosta būti dėmesio centre.Jis kiekvienam laikraščio puslapy.

Dangė

Dangė portretas
Tai puiki meno mokykla, kurioje dirba nuostabūs mokytojai. Dėkojame jiems už nuoširdų darbą.

O kad jį perkūnas

O kad jį perkūnas portretas
....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių