Garliava džiazuodama palydėjo vasarą

  • Teksto dydis:

Garliavos sporto ir kultūros centras paskutinį rugpjūčio ketvirtadienį garliaviečius ir miesto svečius pakvietė vasaros sezoną palydėti kartu su ,,Sezono džiazu”.

Tai jau tradicija tampantis kamerinis lauko koncertas, antrus metus suburiantis džiazo mėgėjus. Šiemet repertuaras prasiplėtė: be Garliavos sporto ir kultūros centro džiazo kvarteto, vadovaujamo Juozo Strupinsko bei jaunatviško vilniečių džiazo ansamblio „Silent Blast Quartet“, vakaro koncertą papildė VDU Muzikos akademijos profesorės Sabinos Martinaitytės ir jos studentų, tarptautinių konkursų laureatų – Rapolo Baranausko, Gabrielės Kuzmickaitės, Monikos Pleškytės, Gabrielės Skromanaitės, Martyno Žukausko – atliekamos dainos, miuziklų arijos, duetai, ansambliai. Jauniesiems scenos talentams akompanavo pianistė Audronė Eitmanavičiūtė.

Vasaros išlydėtuvių koncerte derėjo originalios džiazo standartų aranžuotės, spontaniškos improvizacijos, persipynusios su klasikinės muzikos vokalu. Skambios melodijos jaukiai pleveno ne tik sporto ir kultūros centro kieme, bet ir viliojo mikrorajono penkiaaukščių gyventojus išeiti į kiemą ir prisijungti prie beveik tris valandas besitęsiančio koncerto.

Turėdami pernykštę ,,Sezono džiazo“ organizavimo patirtį, šiemet kultūros ir sporto centro darbuotojai pasiūlė veiklos ir mažiesiems žiūrovams: kol tėveliai klausėsi koncerto, vaikai galėjo susipažinti su erdvia, kūrybiškai sukurta ,,Vairavimo mokyklos“ trasa, spalvinti ar piešti kelio ženklus, išbandyti dviratukais, paspirtukais kelius ir pėsčiųjų takus. 

Žiūrovų nuoširdūs plojimai ir šypsenos parodė, kad koncertas ,,Sezono džiazas” praturtino miesto kultūrinį gyvenimą. Koncertas baigėsi jau visai sutemus, šviečiant žibintams ir žvaigždėms danguje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių