Gal jūsų rūsyje gyvena mitinis Kauno Žvėris?

  • Teksto dydis:

Su tokiu klausimus į kauniečius kreipiasi fotografijų meno festivalio "Kaunas Photo" organizatoriai, prašantys gyventojų pagalbos, ieškant tarpukario architektūros namų su rūsiais, ir siūlantys dalyvauti unikaliame projekte.

18-asis tarptautinis fotografijų meno festivalis kartu su "Kaunas 2022" komanda vykdo projektą "Mitinio Kauno Žvėries buveinės", kuriame unikaliu būdu bus fotografuojami-skenuojami Kauno modernistiniai pastatai. Tokiu būdu siekiama sukurti vienu žvilgsniu nesuvokiamą miesto ikonografiją. Kiekvienoje galutinėje fotografijoje matysis pastato fasadas ar jo dalis ir rūsio ar požemio dalis – ta, kurioje gyvena mitinis Kauno Žvėris.

Kūrinius rugsėjo mėnesį kurs menininkas Chiragas Jindalas iš Naujosios Zelandijos. Kiekvienas galutinis atvaizdas bus sukurtas unikaliu būdu iš daugelio pavienių atvaizdų.

Planuojama sukurti dešimt tokių atvaizdų, o kiekvienas rūsys turės vis kitokią funkcinę paskirtį: slėptuvė, uogienių saugykla, sporto salė, vyno rūsys, muzikos repeticijų salė, pirtis ir kt. Visi galutiniai rezultatai bus rodomi didžiulių šviesdėžių pavidalu "Kauno – Europos kultūros sostinės 2022" baigiamojoje dalyje Rotušės aikštėje.

Organizatoriai kviečia kauniečius dalyvauti šiame išliekamąją vertę turinčiame istoriniame-meniniame projekte. "Jeigu gyvenate ar dirbate tarpukario architektūros name, kuris turi rūsį su aiškiai apibrėžta paskirtimi – labai kviečiame prisidėti prie projekto ir kreiptis į festivalio "Kaunas Photo" koordinatorę Karoliną Krinickaitę", – ragina festivalio organizatoriai.

Rūsių su paslaptimis šeimininkai kviečiami susisiekti tel. 8 600 31 722, e.p. krinickaite.k@gmail.com arba siųsti asmeninę žinutę į festivalio socialinio tinklo "Facebook" ar "Instagram" paskyrą @Kaunas.Photo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Ir gerai!!!..

NESAMONE

NESAMONE portretas
NESAMONE

Kaip nėra jokių idėjų

Kaip nėra jokių idėjų portretas
tai atsiranda visokių mitinių žvėrių? Jokio meno, jokio grožio, jokio kūrybiškumo, jokios prasmės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių