Fotografijų parodoje „Atsimerkę“ – atviros randų istorijos

Kauno kultūros centre atidaryta Agnės Papievytės fotografijų paroda „Atsimerkę“.

Paroda gimė iš trijų fotosesijų ir trylikos žmonių istorijų. Parodoje eksponuojamos ne tik nuotraukos, bet ir jas papildančios labai atviros, jautrios, kartais komiškos ar buitiškos žmonių papasakotos istorijos.

Nuotraukos fotografuotos juostiniu fotoaparatu. Apžiūrėjus parodos eksponatus ir istorijas kyla įvairiausių minčių, bet pati svarbiausia – jog visi žmonės yra unikalūs ir visi mūsų netobulumai turi savas istorijas, be kurių mes nebūtume savimi.

Parodos herojai prabilo ne tik apie fizinius randus, bet ir už jų slypinčius jausmus. „Nepaisant ir visų kitų randų siuvimo ir alergijos pleistrams, aš buvau labai laiminga, kad išgyvenau. Ir dabar galiu dalintis, koks grožis ir kokia galia slypi kiekviename rande“, – pasakojama vienoje iš herojų istorijų.

Justinos Ramanauskaitės nuotr.

Parodos kūrėjos sako: „Norime, kad ne tik žiūrėtumėte į žmonių randus, bet ir iš tiesų pamatytumėte ir trumpam išgyventumėte jų istorijas. Tačiau tam reikia išdrįsti atmerkti akis. Istorijos gali nustebinti – galbūt nežinosite, kaip į jas reaguoti, bus nepatogu, tačiau nuo to prasideda atvirumas ir mokymasis suprasti“.

Paroda „Atsimerkę“ yra tęstinio projekto „Randai“ dalis. „Randai“ – projektas, kviečiantis išlaisvinti emocinius ir fizinius randus gyjančios sielos labui. Šis projektas yra Kaunas Europos kultūros sostinės 2022 jaunimo programos dalis.

Projekto „Randai“ iniciatorės Simona Šmitaitė, Liepa Spietinytė, Saulė Čibiraitė ir Aurėja Karvelytė nori keisti požiūrį į randus, traumas, ir skatina apie tai kalbėti, nepaisant visuomenės stigmų.

Paroda „Atsmerkę“ Kauno kultūros centre veiks iki rugpjūčio 23 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių