Forte suskambo subtilios improvizacijos

  • Teksto dydis:

Kauno VI fortas penktadienio vakarą paniro į spalvingą XXII Pažaislio muzikos festivalio programą.

Savita aplinka ir muzikantų grupės "Merope" parengta unikali lietuviško folkloro, originalių kompozicijų, akustinių instrumentų ir elektronikos sintezė "Kartais muzika teka taip ramiai…" pritraukė daugybę žiūrovų.

Pažaislio muzikos festivalio sumanytojas ir koordinatorius Justinas Krėpšta pasakojo, kad forto pritaikymas koncertui buvo nemenkas iššūkis, bet buvo verta.

Atgimstantis VI fortas ir jo pastatai bei visa aplinka tapo nuostabia erdve "World alternative" muzikos grupės pasirodymui.

Pažaislio muzikos festivalis iki šiol buvo įžengęs tik į vieną fortų – IX. Apsilankius VI forte organizatoriams įspūdį paliko natūraliai suformuotas amfiteatras ir originali istorinė arka. Ji ir tapo vienu scenos akcentų.

Šiai vietai atsakingai rinkti ir atlikėjai. "Tokia vieta – įpareigoja", – neslėpė J.Krėpšta.

"Merope" kolektyvas – tarptautinis ir įvairialypis: iš Indijos ir Nepalo kildinama bansurė fleita grojantis prancūzas Jeanas Christophe'as Bonnafous'as, universali vokalistė ir kanklininkė iš Lietuvos Indrė Jurgelevičiūtė bei belgų gitaristas Bertas Coolsas.

Publika buvo sužavėta grupės narių pomėgiu improvizuoti, gebėjimu klausytis vienam kitu ir gebėjimu subtiliai įsiterpti.

I.Jurgelevičiūtė – talentinga kanklininkė ir dainininkė, kurios muzikoje itin harmoningai dera gimtinės tradicijos ir įvairių pasaulio kultūrų garsynas bei šiuolaikiniai stiliai, yra nebe naujokė Pažaislio muzikos festivalyje. Pernai ji buvo viena festivalio baigiamojo koncerto akinanamai sužibusių žvaigždžių.


Šiame straipsnyje: muzikakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

;)

;) portretas
Labai kultūringas koncertas buvo, tikrai toks koncertas nėr pasityčiojimas iš ten žuvusių. Galiausiai fortas yra miesto dalis, todėl reikia tvarkyti, padaryt prieinamesnė žmonėm, o toks festivalis tik prisideda prie to.

Dalyvis

Dalyvis portretas
Teko ir klausyti ir pridėti prie paruošimo forto. Teko daug ko paklausti kaip patiko koncertas, buvo pakviesta daug draugų su įvairiu muzikiniu skoniu, ši gana subtili muzika patiko daugeliui. Fortas buvo apleistas, apžėlęs, vanduo telkšojo, praeiti buvo neįmanoma. Dabar švyti savo raudonumu iš tolo dviem aukštais, sutvarkyta terasa, paruošta buvo vieta scenai. Apie istoriją ir įvykius kalbėjo pati muzikantė ir minėjo žuvusius kalbėjo apie naują šios vietos atgimimą, ar muzika gali čia skambėti gali, nes žmonės šį fortą tvarko su gera intencija...

pensininkas

pensininkas portretas
tai gal beprociai ir 9 forte koki festivali suregzti, ten vietos yra daug daugiau. Ar neuzmirso organizatoriai priminti ziurovams, kad VI forte 1941-1943 m. buvo įrengta viena didžiausių rusu karo belaisvių nakinimo stovykla,kur žuvo apie 35 tūkst. karo belaisvių. "Kartais muzika teka taip ramiai…" ant tukstanciu zmoniu kaulu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių