Festivalis „Senamiesčio žiogas“ sugrįžta

  • Teksto dydis:

Vasaros pradžioje Kauno senamiestis ir vėl suskambės gražiausiomis natomis – jau devintą kartą pakvies į dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ atidarymą.

Sako, kaip vasarą pradėsi, tokia ji ir bus. Kaip patikrinti šią išmintį? Yra vienintelis būdas – pradėti vasarą su gera nuotaika ir įdomia veikla, o rudeniui atėjus peržvelgti visus tris mėnesius ir įvertinti – tiesa tai ar melas.

Vasaros pradžioje Kauno senamiestis ir vėl suskambės gražiausiomis natomis – jau devintą kartą pakvies į dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ atidarymą. Birželio 4 dieną pačioje senamiesčio širdyje įsikūrusiame Ryšių kiemelyje „837“ vyks pirmasis šio sezono koncertas.

Atidarymo renginyje pakilią nuotaiką kurs gausus būrys geriausių dainuojamosios poezijos atstovų. Vienas žymiausių Lietuvos bardų Aidas Giniotis klausytojams dovanos ne tik visiems gerai žinomas, šlageriais tapusias dainas iš „Keistuolių teatro“ spektaklių, bet ir savo autorinių dainų.

Festivalyje taip pat pasirodys nuostabus duetas – džiazo vokalo virtuozė Neda Malūnavičiūtė ir dainuojamosios poezijos žanrui atstovaujantis aktorius Olegas Ditkovskis. 

Vyriško maksimalizmo ir jaunatviško nerūpestingumo atmosferą kurs jaunosios kartos bardas, 2008 m. apdovanotas Sauliaus Mykolaičio vardo premija, – Mindaugas Ancevičius su grupe. Atlikėjas dainuoja ne tik garsių Lietuvos poetų eilėmis, bet kartais imasi ir savo kūrybos dainų. 

Scenoje pasirodys ir trijų žavių vyrukų grupė „Pramanai“, dainuojanti tik savo sukurtas dainas. 

Kol tėveliai mėgausis muzikos garsais, mažiesiems neteks nuobodžiauti. Ryšių kiemelyje „837“ įsikurs kūrybinės keramikos dirbtuvėlės “Kaip pas močiutę virtuvėje…”. Vaikai bus supažindinami su vienu seniausių amatų ir užsiėmimo metu lipdys iš molio masės.

Bilietus platina „Tiketa“, renginio pradžia – 19 val., trukmė – 3 val., vaikai iki 6 metų įleidžiami nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių