Festivalis „Avanti“ – jau penktąjį kartą

  • Teksto dydis:

Tarptautinis festivalis "Avanti" jau penktą kartą džiugins kamerinės muzikos mylėtojus. Balandžio 14–28 d. mūsų mieste vyksiantis festivalis savo programą pradės ypatingu koncertu Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Festivalis "Avanti" – tai jaunų talentų tramplinas į didžiąsias scenas, sujungiantis Lietuvos aukštųjų muzikos mokyklų absolventus ir pripažintus užsienio muzikus. Kasmet augantis, savojo kamerinės muzikos skambesio ir veido ieškantis festivalis šiemet pasiūlys šešis skirtingos kamerinės muzikos koncertus, kuriuose pasirodys talentingų atlikėjų.

Šiemet pirmą kartą Lietuvoje pasirodantis dirigentas iš Ukrainos Ivanas Ostapovychas diriguos kamerinės muzikos perlu vadinamą Piotro Čaikovskio serenadą styginių orkestrui.

"Nekantrauju apsilankyti Lietuvoje ir susipažinti su garsiais jūsų šalies muzikantais. Esu laimingas, kad man buvo suteikta galimybė savo pasirodymą surengti čia, Kaune, – esu girdėjęs daug teigiamų atsiliepimų apie šį miestą", – atviravo I.Ostapovychas.

Taip pat programoje bus galima išgirsti ir Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Muzikos akademijos absolventą, baritoną, gyvenantį ir studijuojantį prestižiniame Zalcburgo "Mozartuem" universitete (Austrija), Mantą Gacevičių.

"Labai džiaugiuosi, turėdamas progą susitikti su kolegomis iš studijų laikų profesionalioje scenoje. 2013 m. dar besimokydamas Kaune dainavau viename iš festivalio "Avanti" koncertų. Per šiuos trejus metus susipažinau su daugybe pasaulyje pripažintų operos solistų – jų gyvenimiška patirtis ir patarimai labai įkvepia ir skatina. Džiugu sugrįžti ir vėl pasirodyti festivalyje", – džiaugėsi atlikėjas.

Lygindamas save 2013-aisiais ir šiandien, M.Gacevičius atviras: "Savo dėstytojų Sabinos Martinaitytės ir Audronės Eitmanavičiūtės dėka buvau sukaupęs nemenkos sceninės patirties, o Austrijoje pasisėmiau gyvenimiškos patirties scenose ir jų užkulisiuose. Kadangi Austrija ir Vokietija yra persmelktos klasikinės muzikos, ten gyvendamas pažįsti stilistikos subtilybes, atrandi kitokį muzikos suvokimą."

Atidarymo koncerte klausytojai išgirs brazilų kompozitoriaus Andre Mehmari premjerą Lietuvoje "Strambotti", kurioje vienu metu susijungs klarneto, akordeono ir styginių instrumentų garsai. VDU kamerinis orkestras šį kūrinį atliks kartu su talentingais atlikėjais Andriumi Bernotaičiu (klarnetas) ir Laimonu Salijumi (akordeonas).


Kas: V tarptautinio kamerinės muzikos festivalio "Avanti" atidarymo koncertas.

Kur: Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Kada: balandžio 14 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių