Europos vizažo čempionė: aukso medalis įpareigoja siekti daugiau

„Grįžus iš Paryžiaus užplūdo sveikinimai, didžiulis dėmesys ir pasiūlymai. Nuostabu, kai darbas sulaukia tiek komplimentų ir teigiamų komentarų“, – džiaugiasi profesionali vizažistė iš Kauno Irma Baltrušaitienė.

Visai neseniai ji grįžo iš Prancūzijos sostinėje vykusio „OMC Europos čempionato“ pasidabinusi aukso medaliu. Tai istorinis įvykis, nes pirmą kartą šiame čempionate Lietuvos vizažistai iškovojo aukščiausią apdovanojimą.

Tituluota grožio meistrė dirba ne tik grožio salone, veda savo vardo seminarus, bet žiniomis dalinasi ir su būsimomis vizažistėmis Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centre. Mokytoja moko jaunąsias grožio meistres vizažo paslapčių ir teigia, kad būtent profesinė mokykla jai tapo tramplinu į svajonių darbą: „Įstojus į Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centrą gavau visus pradmenis, kurie būtini bet kuriam grožio meistrui, daug praktikos ir, svarbiausia, suvokimą, kad tai yra mano sritis, mano svajonės išsipildymas“.

Anot meistrės, visos būsimos vizažistės turi pačias geriausias sąlygas atlikti praktiką, tobulėti, dalyvauti konkursuose. „Viskas priklauso nuo pačio žmogaus noro išmokti šio amato ir menininko gyslelės, kuri yr  būtina sąlyga, norint tapti tikru profesionalu“, – teigia vizažistė ir skatina siekti savo svajonės.

Vieną savo svajonę vizažistė jau pasiekė – atrado širdžiai mielą gražų darbą. „Aukso medalis iš čempionato – pats puikiausias darbo įvertinimas. Dalyvavimas šiame konkurse jau suteikia tarptautinės klasės meistro vardą“, – džiaugiasi Irma ir neatmeta galimybės ateityje išbandyti savo jėgas pasaulio čempionate. Anot vizažistės, daug kam atrodo, kad dalyvavimas tokio lygio konkursuose yra tiesiog nuvykimas, darbo atlikimas ir parvykimas, tačiau viskas nėra taip paprasta.

Galimybę dalyvauti grandioziniame ir prestižiniame konkurse turi ne kiekvienas. I. Baltrušaitienei ją suteikė laimėta pirmoji vieta šių metų grožio ir industrijos parodoje „Pelenė 2015“. Išskirtinis atlikto makiažo švarumas ir technika garantavo aukščiausią įvertinimą ir galimybę dalyvauti Europos čempionate. Paryžiuje vykusiam konkursui vizažistei padėjo ruoštis meistrė iš Ukrainos Nataliya Nayda. Šis procesas užtruko net pusę metų. Lietuvoje Irmos trenere buvo vienintelė Lietuvoje atestuota OMC vizažo teisėja Birutė Pajedienė.

Aukso medalį I. Baltrušaitienė pelnė nuotakos makiažo kategorijoje. Jis turėjo atitikti vestuvinių leidinių keliamus reikalavimus ir klasikinės nuotakos įvaizdį. Tik atvykus į konkursą teko sužinoti apie šiais metais pasikeitusius nuotakos makiažo vertinimo kriterijus, tad meistrei teko per vieną naktį keisti tai, kas buvo paruošta. Vertinamas buvo visas pilnas nuotakos įvaizdis – šukuosena, suknelė, aksesuarai, manikiūras, makiažas, batai ir kitos detalės. „Užlipus modeliui ant scenos, išgirdome komentarus – tobula, nuostabu, skoninga! Nekilo net didelių diskusijų, kas turi nugalėti“, – prisimena vizažistė. Daug puikių atsiliepimų sulaukė ir I. Baltrušaitienės atliktas podiumo makiažas, kuris turėjo atspindėti naujausias mados tendencijas.

Grožio meistrė negaili gerų žodžių savo profesionaliam modeliui Monikai Kmitaitei, kuri kantriai pusę metų su vizažiste ruošėsi čempionatui. „Man labai pasisekė, nes pasirinkau ypatingai tinkantį savo idėjoms įgyvendinti modelį“, – teigia Irma ir džiaugiasi komandos sėkme.

Ambicingos vizažistės planuose jau kiti konkursai ir čempionatai, o visoms moterims šį rudenį vizažistė pataria nebijoti būti ryškiomis. Anot grožio meistrės, šiemet ypač madingos ne tik ryškios akys, bet ir sodrios spalvos lūpos. Populiariausios šio rudens lūpų dažų spalvos yra karmino, burgundiško vyno, vyšnios, fuksijos ir slyvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių