Europos kultūros sostinės forumas sugrįžta į Kauną

  • Teksto dydis:

Šių metų gegužės 23-24 d. į „Žalgirio“ arenos amfiteatrą sugrįžta Europos kultūros sostinės forumas – kasmetinis „Kaunas 2022“ komandos inicijuojamas renginys, Kaune sutelkiantis įvairių kūrybinių sričių lyderius iš visos Europos.

Šiųmetinio forumo tema „Žmogiškasis faktorius“ kvies dalyvius diskutuoti apie visuomenės gerovę, kultūros institucijų, miestų ir Europos ateitį individo požiūriu.

„Pernelyg dažnai esame linkę savo sprendimuose remtis asmenine patirtimi ir nuostatomis, nusistovėjusia tradicija, įpročiu ar įsivaizdavimais apie kitus, pamiršdami savo socialinius burbulus ir kitus faktorius, kurie lemia mūsų ribotas galimybes pažinti kitus“, – sako „Kaunas 2022“ tarptautinių ryšių vadovė Ana Čižauskienė.

Be to, anot jos, forume norima atkreipti dėmesį į geresnį visuomenės poreikių ir motyvų pažinimą, ieškoti priežasčių, kas lemia, atrodo, vis didėjančią visuomenės ir institucijų takoskyrą, o taip pat – gilėjančius politinius bei pilietinius nesutarimus Europoje.

Šių metų renginį „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ komanda dedikuoja Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą (ES) 15-os metų sukakčiai. „Simboliška, kad ši proga sutampa ir su kitu svarbiu, bet ne tokiu džiugiu įvykiu – Didžiosios Britanijos pasitraukimu iš ES. Būdami šių slinkčių liudininkais, nusprendėme dalį forumo skirti kultūros diplomatijos temai, nes manome, kad Europos reikalai turi būti aptariami ne tik institucijose, bet ir tarp kultūros žmonių ar visuomenėje bendrai“, – sako A. Čižauskienė.

Anot jos, forumas skirtas ne tik kultūros sektoriui, o visiems kuriantiems – menininkams, verslininkams, kūrybinių industrijų ir kitų sričių atstovams. 2019 m. renginyje bus galima išgirsti pranešimų ir dalyvauti diskusijose tokiomis temomis kaip technologinių inovacijų taikymo auditorijų vystymui galimybės ir rizikos, intuicijos reikšmė versle, socialinio verslo aktualijos ir kultūros rėmimų tendencijos. Detali forumo programa skelbiama svetainėje forumas.kaunas2022.eu.

2018 metais Europos kultūros forumas į Kauną pritraukė daugiau kaip 80 užsienio šalių atstovų – daugumos buvusių, esamų ir būsimų Europos kultūros sostinių vadovus bei kitų europinių organizacijų atstovus. Pernai jie dalinosi patirtimi, kaip miestų kuriamos kultūros programos prisideda prie įvairių visuomenės grupių integracijos, visuomenės iniciatyvų, savanorystės, kūrybinių industrijų ir turizmo sektoriaus bei viešų institucijų bendradarbiavimo skatinimo. Renginyje vyko intensyvi dirbtuvių programa ir ryšių užmezgimas tarp užsienio šalių ir vietos organizacijų.

Daugiau informacijos apie registraciją į 2019 m. Europos kultūros forumą rasite: čia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių