Emocingas spalvų pokalbis drobėse

  • Teksto dydis:

Nacionalinio Kauno dramos teatro gerbėjus vienoje parodų erdvių pasitinka tapytojos Ritos Rimšienės paveikslai, sutelkti į personalinę parodą "Pokalbis".

Kaune gyvenanti ir kurianti R.Rimšienė nuo 2008 m. yra surengusi aštuoniolika personalinių parodų, taip pat aktyviai dalyvauja grupinėse parodose. VšĮ "Gabrielės meno galerija" surengtoje kamerinėje parodoje autorė pristato darbus "Kaukė", "Pokalbis", "Geltonskruostis", "Rožinės svajonės" ir kt.

Parodos pavadinimas siejamas su vienu iš parodoje eksponuojamų paveikslų "Pokalbis" – tai tarsi kvietimas dialogo, pokalbio, diskusijos. Per koloristinius derinius ir kontrastus, abstrakčiąją stilistiką autorė savo darbuose pateikia filosofinę egzistencijos sampratą, ryškina savąjį pasaulio matymą.

Menininkės paveikslų kolekcijoje dinamiškai atsiskleidžia vaizduojamo pasaulio įvairovė, simbolika ir tam tikra ženklų bei dekoratyvių detalių visuma, ryškėjanti po ekspresyvių plokštumų potėpiais. Jos ekspresyvioje abstrakcijoje dominuoja stipri emocija ir nuotaika.

R.Rimšienės tapyboje dažnas transformuotas gamtos motyvas, virstantis abstrakcionistine spalvine niuansacija, formine aliuzija. Dažname pavadinime slypi skirtingos paveikslo sukūrimo istorijos, tema įgauna dinamiką ir pagreitį didelio formato drobėse, ekspresyvūs potėpiai, ryškios spalvos, koloristinės priešpriešos, niuansacijos ir sukuria paveikslo visumą bei intrigą.

Tapytojos R.Rimšienės kūryba iš kitų abstrakcionistų dailininkų išsiskiria abstraktaus pasakojimo apie pasaulį stilistine įvairove. Autorės kūrybai būdingos ekspresyvios plokštumos, kintanti ritmika, laužytos linijos ir formos, spalvinė įvairovė. Toks yra R.Rimšienės santykis su kasdien besikeičiančia pasaulio realybe.

Paroda veiks iki lapkričio 30 d.


Šiame straipsnyje: parodatapybadailė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių