Dirigentas H. C. Orbelianas: Kauno publika yra nuostabi

  • Teksto dydis:

„Pirmą kartą atvykęs į Kauną aš buvau šokiruotas – kaip tokiame mažame mieste į koncertą ateina tiek tūkstančių žmonių“, – savo pirmą apsilankymą Kaune prisimena Kauno miesto simfoninio orkestro vyriausiasis dirigentas Harris Constantinas Orbelianas. Pokalbis su dirigentu – apie viešnagę Kaune, įrašinėjamą G. Verdžio operą „Rigoletto“ ir pripažinimą mieste.

– Kas jus atvijo į Kauną?

– Su Kauno simfoniniu orkestru ir žymiausiomis tarptautinėmis operos muzikos žvaigždėmis neseniai įrašinėjome kompaktinę plokštelę Giuseppe Verdžio opera „Rigoletto“. Prieš trejus metus tai pat teko lankytis Kaune, kur įrašinėjome G. Verdi operos „Simonas Bokanegra“ kompaktinę plokštelę.

– Koks buvo pirmas įspūdis atvykus į Kauną?

– Pirmą kartą į Kauną atvykau su operos baritonu Dimitrijum Hvorostovskiu, mes turėjome koncertą „Žalgirio“ arenoje. Tada mes buvome šokiruoti, kaip tai įmanoma, kad tokiame mažame mieste į koncertą ateina tiek tūkstančių žiūrovų. Mes tada užmezgėme puikius santykius su Kauno simfoninio orkestro vadovu Algimantu Treikausku ir turėjome puikų laiką.

– Kokios vietos Jums labiausiai įstrigo?

– Labiausiai man patiko vaikščioti Laisvės alėjoje. Man patiko stebėti vaikščiojančius žmones. Teko lankytis Pažaislio vienuolyne, sužavėjo Kauno marios. Jūs turite puikių vietų Kaune.

– Tarptautinio festivalio „Operetė Kauno pilyje“ metu jums buvo įteiktas vienas garbingiausių Kauno miesto apdovanojimų – 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas. Ką jums reiškia šis apdovanojimas?

– Man buvo labai malonu gauti šį apdovanojimą. Tai yra puikus įvertinimas. Visa ceremonija mane labai sužavėjo, ypač kai buvo giedamas Lietuvos himnas, suburiant lietuvius visame pasaulyje. Tai labai paliečia širdį. Aš niekad nebuvau girdėjęs nieko panašaus, nei vienoje šalyje. Tai yra kažkas unikalaus ir nuostabaus.

– Jums teko stebėti šį festivalį. Kaip įvertintumėte Kauno publiką?

– Nuostabi publika. Jautri publika. Aš matau, kad kauniečių gyvenimuose netrūksta muzikos. Ji užima svarbią vietą jų gyvenime. Man labai malonu būti čia.

– Ko palinkėtumėt kauniečiams ir Kauno miestui?

– Kauniečiams linkiu laimės, sveikatos, o Kauno miestui – klestėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių