Devintus metus gyvuojantis „Burbuliatorius“ vėl suvienijo kauniečius

Pirmadienio vakarą prie Kauno pilies įvyko tradicinė kasmetinė „Burbuliatoriaus“ šventė. Susirinkę kauniečiai puikiai leido laiką pūsdami muilo burbulus, žaisdami lauko žaidimus bei mėgaudamiesi puikiu oru.

Kaune tai jau 71-asis „Burbuliatorius“ per devynerius jo gyvavimo metus. Iki 2016 m. šventė vyko Laisvės alėjoje prie Soboro, tačiau prasidėjus alėjos rekonstrukcijos darbams ir atsižvelgus į kauniečių nuomonę, renginys  perkeltas prie Kauno pilies.

Pasak organizatorių, dėl to šiek tiek nukentėjo šventės populiarumas. Kita vertus, „Burbuliatorius“, gyvavimo pradžioje buvusi jaunimo šventė, dabar jau sulaukia nemažai šeimų su vaikais, kurie stengiasi praleisti daugiau laiko kartu bei susidraugauti.

„Labai džiaugiamės, kai ir senjorai įsitraukia. Kol kas nelabai aktyviai, tačiau matome, kad Kaune bei kituose miestuose kartais ir jie ateina sudalyvauti šventėje. Visgi „Burbuliatoriaus“ tikslas ir yra sukurti laisvalaikio erdvę, kuri būtų atvira visiems, paskatintų miestiečius pačius generuoti idėjas, ką jie dar galėtų kartu nuveikti“, – kalbėjo viena renginio organizatorių  Jekaterina Lavrinec.

„Dideli burbulai“, – į klausimą, kas labiausiai patinka „Burbuliatoriuje“, tiesiai šviesiai atsakė penkerių metų Matas.

„Burbuliatorius“ vyksta ne tik Kaune, bet ir kituose Lietuvos miestuose, netgi užsienyje (Anglijoje, Airijoje, prie jų nuo rugpjūčio mėnesio prisijungs ir Švedija).

Kaune šiais metais dar liko keturios „Burbuliatoriaus“ šventės – liepos 24 d., rugpjūčio 7, 21 d. bei rugsėjo 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl nėra info viešai apie tokius renginius? Man tai šlykštu kai Kauno savivaldybė piarinasi už didelius pinigus, bet informacijos apie renginius miestiečiams ir šeimoms nėra. Dar vienas dalykas kur tuščiai švaistomi pinigai yra "Kaunas pilnas kultūros". Va ten tai pilna chaltūros
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių