Dainuojantis būsimasis ekonomistas tikisi iki vasaros išleisti naują dainą

Muzikinio TV3 realybės šou "Aš – superhitas" dalyvis Andrejus Železniakovas-Koff finalo nepasiekė, tačiau neabejoja, kad įgyta patirtis pasitarnaus siekiant svajonių: didžiosios scenos ir nuosavo baro.

Darbą derina su studijomis

Su neseniai startavusio ir prie televizorių ekranų žiūrovus prikausčiusio projekto dalyviu Koff susitikome Laisvės alėjoje, kavinėje "La Fin". 22-ejų jaunuolis mūsų laukė ne ant besisukančių kėdžių, o anapus baro su kokteilių plakikliu rankoje. Vilniaus universiteto Kauno fakulteto ekonomikos ir vadybos antrakursis jau daugiau kaip pusantrų metų mokslus derina kartu su darbu viename populiariausių viskio ir kokteilių barų Kaune.

"Būna, kad lankytojai paprašo ko nors ne iš meniu. Tuomet tenka improvizuoti. Smagiausia, kai bandymas būna sėkmingas, o žmogus paprašo pakartoti – versdamas gėrimų meniu jaunuolis džiaugėsi, kad jame – net keturi jo autoriniai kūriniai. – Du kokteiliai itin pavykę ir, ko gero, vieni populiariausių."

Vaikinui gurkšnojant kavą, be kurios, kaip ir be rytinės tylos, jis neįsivaizduoja sėkmingos dienos pradžios, ramiai šnekučiavomės apie muzikinį projektą "Aš – superhitas", su kuriuo kaunietis atsisveikino vos prieš savaitę.

Per anksti susikrimto

"Darbe, per krepšinio rungtynių pertraukėlę televizoriaus ekrane, pamačiau kvietimą dalyvauti projekte. Pagalvojau: kodėl gi ne? Juolab kad dar paauglystėje, žiūrėdamas muzikinius realybės projektus "Kelias į žvaigždes" ar "Dangus", degiau noru juose išbandyti savo jėgas", – nepamirštamą gyvenimo nuotykio pradžią prisiminė jaunuolis, kurio didžioji aistra yra muzika ir viskas, kas apie ją sukasi.

Užpildęs dalyvio anketą, jau po kelių dienų Andrejus sulaukė organizatorių kvietimo dalyvauti atrankoje Vilniuje.

"Jaudinausi, bet jaučiausi kaip niekada tvirtas", – po pokalbio su komisija savo sėkme tąsyk neabejojo kaunietis.

Deja, praėjus kelioms dienoms po pokalbio, virtualioje erdvėje pasirodė pranešimai su finaliniu dalyvių dešimtuku. Jame Andrejaus, gerbėjams žinomo Koff sceniniu pseudonimu, nebuvo.

Teko atsisakyti Paryžiaus

Susikrimtęs, tačiau viską nurašęs lemčiai, dar tą patį vakarą jaunuolis sulaukė netikėto skambučio.

"Straipsnius skaitei? Tau neatrodo keista, kad juose nėra tavęs?" – skambinusiojo balsas Andrejų speitė į kampą. Nespėjęs įkvėpti oro ir atsakyti, ką galvoja apie galutinę dalyvių sudėtį, jau po akimirkos vaikinas iš nuostabos pritūpė.

"Penktadienį organizuojame visų dalyvių fotosesiją, o nuo vasario 4 d. ruoškis naujam gyvenimui, – organizatorių žodžiai, pasak A.Železniakovo, per sekundę sujaukė visas kortas. –  Bene labiausiai naujiena nuliūdino draugę. Vasario 14 d. planavome romantišką kelionę į Paryžių, bet dėl projekto teko ją atšaukti."

Žinia, kad anūkas turės apleisti mokslus, o vietoje jų su mikrofonu rankoje staipysis prieš kameras, gerokai supykdė ir  Andrejaus senelį.

"Ką sakė tėvai? Mama juokavo, kad man dvidešimt dveji, todėl išsižadėti jau vėlu, – pasakojo jaunuolis. – Tėvai ramino, kad mokslus spėsiu baigti bet kada, o tokios progos kaip ši gali ir nepasitaikyti."

Parodė tikruosius veidus

Kaip ir žadėjo organizatoriai, naujasis Andriejaus gyvenimas prasidėjo tada, kai visi dalyviai įsikūrė kultūros ir verslo parke "Gariūnai". Jame, be kauniečio, apsigyveno dar keturi vaikinai ir penkios merginos.

"Pirmą kartą visus juos pamačiau likus maždaug savaitei iki projekto pradžios. Regis, jau tada buvo aišku, su kuo susibičiuliausiu, o su kuo ne", – kaip dažnai būna, pirmasis įspūdis Koff apgavo. Tie, kurie atrodė draugiški, atkišo nagus ir dantis. Iš pradžių pelniusieji mažiau Andriejaus simpatijų jau po kelių dienų įrodė galintys būti patikimi net ir einant į žvalgybą.

"Valda, Nerijus ir Silvestras yra tie žmonės, su kuriais toliau bendrausiu", – kaunietis vylėsi, kad vienas jų eis iki finalo ir pasieks, ko muzikiniame projekte nepavyko padaryti jam.

Gaivindamas dar neišblėsusius prisiminimus, pašnekovas prasitarė, kad iš pradžių jį glumino ne tik šalia zujantys visiškai svetimi žmonės, bet ir kameros, kurios sekė kiekvieną žingsnį. Svetimkūniu kurį laiką buvo ir mikrofonas marškinėlių atlape, gaudęs visus netikėtai išsprūstančius žodžius.

"Pradžioje galvojau, ką kalbu, vėliau pripratau ir nebekreipiau dėmesio. Todėl išėjus iš projekto buvo keista, kai mikrofono neliko – dar kurį laiką tikrindavau tą vietą", – nusijuokė rudakis.

"Ko labiausiai trūko? Tėvų, draugės. Ji kiekvieną šeštadienį atvažiuodavo į iškritimo kovas, todėl bent trumpam galėdavome pasimatyti", – atstumą tarp įsimylėjėlių tirpinusias akimirkas prisiminė Koff.

Susidorojo su scenos baime

Projekte jis praleido tik tris savaites, bet jos buvo aukso vertės.

"Iš dėstytojų sulaukiau pagyrų dėl balso. Vaidas Baumila ir Povilas Meškėla tikino, kad turiu didžiulį potencialą, todėl privalau dirbti ta linkme ir neužleisti", – žinomų ir gerbiamų muzikos pedagogų pastabomis džiaugėsi pašnekovas.

Bene labiausiai jam įstrigo kino ir teatro aktoriaus Mariaus Repšio pamokos. Sužinojęs, kaip scenoje elgtis susidarius ekstremaliomis situacijomis, dabar Andrejus esą visai nebijo publikos – drąsiai jaustųsi ir kamerinėje aplinkoje, ir pilnutėlėje "Žalgirio" arenoje.

Rytais man reikia tylos. Rytais labai nemėgstu kalbėti. Mane tai erzina.

"Atvirai? Manau, nespėjau per tą trumpą laiką atsiskleisti. Kita vertus, manau, kad buvo laikas važiuoti namo, nes jau ėmė rauti stogą", – vaikinas neslėpė, kad labiausiai jį slėgė uždaros erdvės ir iki vėlumos nenutrūkstanti muzika. Net ir tada, kai sugulę į lovas vaikinai bandydavo užmerkti akis, iš lovų savo balsais juos versdavo už sienų naktines sutartines traukiančios dailiosios lyties projekto dalyvės.

"Merginos? Dėl jų draugė niekada neturėjo pagrindo pavyduliauti. Nėra jo ir dabar – ji mane visiškai apsuko", –  paklaustas, ar per tą trumpą laiką nekilo pagundų, ištikimybę mylimajai deklaravo Koff.

Rytai su tyla ir kava

Grįžęs iš projekto Andriejus dar nė karto nebuvo įsijungęs jokio muzikinio kanalo. Ilsisi ir jo ausinukas. "Rytais man reikia tylos. Rytais labai nemėgstu kalbėti. Mane tai erzina", – kitu paros metu muzika, pasak A.Železniakovo, yra jo nuolatinė palydovė. Dirbant muzika skamba kokteilių bare, einant gatve – ausinuke ir Andrejaus galvoje. Talentingas jaunuolis yra sukūręs ne vieną dainą ir muzikinį klipą. Pakeliui – ir dar vienas jo darbas.

"Tikiuosi iki vasaros išleisti naują savo dainą", – apie savo planus puse lūpų prasitarė pašnekovas. Apie ką dar svajoja Andrejus? Šiuo metu kavinėje "La Fin" už salės personalą atsakingas jaunuolis neslėpė, kad administratoriaus pareigos – tik tarpinė stotelė siekiant aukštesnių pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Silva

Silva portretas
tai vis tik kas? ekonomistas, barmenas ar muzikantas (kurejas)? siaip nepazistu gero ekonomisto ir gero muzikanto (kurejo) viename asmenyje, gal bus isimtis :)

Maciau laida

Maciau laida  portretas
Neblogai dainuoja

na va

na va portretas
koks šaunus mūsų jaunimas.Gaila kad biednas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių